Kosmētikas maciņa ABC ceļojumā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Hei, klāt atvaļinājumu laiks un arī brīvdienu somas vai ceļojumu kofera krāmēšanas problēmas. Nākot talkā, šoreiz parunāsim par kosmētikas maciņā noderīgo - ko noteikti ņemt līdzi, bet ko labāk atstāt mājās. Kā arī par kosmētikas iepakošanas specifiku.

Ar padomiem, ko ņemt līdzi un no kā labāk izvairīties, dodoties ceļojumos, dalās aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Mārīte Šukele un Apotheka Beauty" Arta Bogdānova.

Vienalga, vai esi regulāra ikdienas kosmētikas lietotāja, vai to dari dažreiz, visu līdzpaņemto kosmētiku var iedalīt divās grupās: tava pirmās nepieciešamības kosmētika un pārējie kosmētikas produkti.

Bez pirmās nepieciešamības kosmētikas nekur!

Pirmās nepieciešamības kosmētika noteikti būs sejas ādas kopšanas kosmētika un pirmkārt jau dienas un nakts sejas krēms. "Barojošie un mitrinošie krēmi palīdzēs tavai sejas ādai atkopties gan pēc sausā gaisa lidojuma laikā, gan pēc saules peldēm atvaļinājumā," uzsver Apotheka Beauty konsultante Arta Bogdānova.

Otra tikpat svarīga lieta, bez kuras tu nedrīksti doties saulainā atvaļinājumā, ir sauļošanās aizsargkrēms. Pievērs uzmanību, vai tas ir piemērots tavam ādas tipam un sauļošanās ieradumiem. 

"Uzturēties saulē bez aizsargkrēma ir bīstami – āda var kļūt sarkana, sāpīga un apdegt. Savukārt ilgtermiņā var iedzīvoties arī nopietnākās veselības problēmās. Pie saules nepieradušai ādai vispiemērotākie ir krēmi ar maksimālu saules aizsardzību – SPF 50. Tikai tad, kad āda jau pieradusi pie saules, aizsargfiltru var samazināt. Ja atpūta paredzēta pie ūdeņiem, ieteicams izvēlēties ūdensnoturīgu krēmu, tomēr jāatceras, ka arī ūdensnoturīgie pēc peldes atkārtoti jāuzklāj. Vislabāk izvēlēties jau zināmu krēmu, kura iedarbība iepriekš pārbaudīta. Noderēs arī dekspantenolu saturoši krēmi, kas veicina ādas atjaunošanos pēc saules apdeguma," uzsver farmaceite Mārīte Šukele. 

Neņem to līdzi ceļojumā ierastā tilpuma iepakojumā, labāk divas mazas pudelītes, kas aizņems mazāk vietas bagāžā.

Ja esi aktīva dekoratīvās kosmētikas lietotāja, tad vērts paņemt minimumu: acu zīmuli, skropstu tušu, lūpu krāsu/spīdumu, pūderi, pūderkrēmu. 

"Ja vēlies ņemt pēc iespējas mazāk mantu, sejas krēmu un pūderi vari aizstāt ar kādu no populārajiem BB krēmiem, kas vienlaikus mitrina ādu, pasargā no UV starojuma un padara toni vienmērīgu," iesaka kosmētikas eksperte. 

Foto: shutterstock.com

Citi skaistuma produkti - tava izvēle!

Pirmkārt, mēģini atcerēties, vai tev atvilktnē vai plauktā putekļus nekrāj kādi kosmētikas paraudziņi jeb testeri - tie neaizņem daudz vietas un sniedz iespēju pamēģināt ko jaunu!

Ja esi ieradusi mazgāt matus ar konkrēta ražotāja šampūnu/kondicionieri - to arī vari sapildīt mazākos trauciņos un paņemt līdzi. Un nepadodies reklāmai - daudzi ražotāji piedāvā maza tilpuma matu kopšanas līdzekļus, bet, ja tie tev nederēs, var sabojāt tavu atvaļinājumu. 

Vērtīgs padoms – ja iespējams, izvēlies cietos produktus (gabaliņziepes, cieto šampūnu/kondicionieri, zobu pastu tablešu vai pulvera veidā, zīmuļveida dezodorantu) – tā atrisināsi problēmu ar šķidrumu ierobežojumiem lidostā, kā arī atliks vairāk vietas koferī. Un šāda kosmētika vienmēr ir dabai draudzīgāka!

Savukārt sausais šampūns neattīrīs matus. "Tādēļ to nevajadzētu lietot vairākas dienas pēc kārtas, bet gan izmantot kā īslaicīgu glābiņu situācijās, kad laika trūkuma vai citu iemeslu dēļ nav iespēju izmazgāt matus,” skaidro Apotheka Beauty kosmētiķe.

Kā kosmētika jāiepako?

Ja ceļojumā dosies ar lidmašīnu, ņem vērā, ka aizvien pastāv īpaši nosacījumi šķidrumu pārvadāšanai rokas bagāžā. Turklāt pie šķidrumiem tiek pieskaitītas ne vien smaržas, eļļas un ūdens, bet arī lūpukrāsas, krēmi, zobu pastas, skropstu tušas, skūšanās putas un tamlīdzīga kosmētika.

“Ja atvaļinājumu iecerēts pavadīt ārpus Latvijas, jāatceras, ka lidmašīnas rokasbagāžā nedrīkst pārvadāt šķidrumus, tostarp saules aizsardzības produktus, kuru tilpums pārsniedz 100 mililitrus,” atgādina Apotheka farmaceite Mārīte Šukele.

Divas galvenās lietas, kas jāņem vērā, ja plāno ņemt līdzi kosmētiku:

  • šķidrumiem jābūt iepakotiem tvertnēs, kas ir ne lielākas par 100 ml;
  • visiem šķidrumiem jābūt saliktiem caurspīdīgā atkārtoti noslēdzamā 1 litra maisiņā.

Ja līdzi ņemsi arī nododamo bagāžu, tad vari atļauties paņemt vairāk kosmētikas, bet ērtības labad arī to ieteicams sagrupēt, lai ātri vari atrast nepieciešamo. Vari sakārtot visu caurspīdīgos maisiņos un pa "tēmām" - rīta tualetei, dienas grimam un nepieciešamais dušai. 

Kosmētikas maciņu izvēlieties lielu, ar nodalījumiem, kā arī noteikti no ūdensnecaurlaidīga materiāla. 

Lai tev izdodas skaistas brīvdienas!

Raksts tapis sadarbībā ar "Apotheka".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu