Pašinjans: Armēnija nav Krievijas sabiedrotā karā pret Ukrainu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans
Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans Foto: Reuters/ScanPix

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans ir paziņojis, ka Armēnija nav Krievijas sabiedrotā tās karā pret Ukrainu.

Pašinjans to pateica intervijā Čehijas telekanālam "CNN Prima News" jau savas Čehijas vizītes laikā 4.maijā, bet šī intervija tika publicēta tikai trešdien un Pašinjans to ceturtdien ievietoja sociālajā tīklā "Facebook".

"Par to nekad nav runāts skaļi, bet es domāju, ka tas ir redzams: karā ar Ukrainu mēs neesam Krievijas sabiedrotais.

Un mūsu jūtas no šī kara, no šī konflikta ir nemiers, jo tas tieši ietekmē visas mūsu attiecības," premjera teikto citēja radiostacijas "Radio Brīvība" armēņu redakcija.

Pašinjans sacīja, ka Rietumos Erevāna tiek uzskatīta par Maskavas sabiedroto, tomēr pašai Maskavai ir cits viedoklis, un "sanāk, ka mēs nevienam neesam sabiedrotais šajā situācijā, tātad esam ievainojami".

Attiecības starp Armēniju un Krieviju pēdējos mēnešos ir pasliktinājušās Krievijas nostājas Kalnu Karabahas konfliktā dēļ.

Armēnijas premjers ir apsūdzējis Krievijas pārvaldīto Kolektīvās drošības līguma organizāciju faktiskā bezdarbībā Azerbaidžānas agresijas dēļ un publiski pieļāvis, ka Armēnija varētu izstāties no šīs organizācijas.

Pašinjans nesen arī atzina, ka Armēnija nevar atļauties tikt pakļauta sankcijām savas sadarbības ar Krieviju dēļ. Eiropas Savienībai (ES) ir nodoms ieviest ierobežojumus pret trešajām valstīm, kuras palīdz Krievijai tirdzniecibas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu