Kremlim dilemma - stiprināt pozīcijas pierobežā vai okupētajā Ukrainā, ziņo britu izlūki (3)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bruņoto formējumu reidi no Ukrainas teritorijas Krievijas pierobežas apgabalos Maskavu nostāda dilemmas priekšā - nostiprināt pozīcijas Krievijā vai okupētajās Ukrainas teritorijās, piektdien kārtējā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs norāda Lielbritānijas militārais izlūkdienests.

Britu izlūki analizē ziņojumus par bruņotu grupu mēģinājumiem ielauzties Krievijas Belgorodas apgabalā no Ukrainas puses, kas nesen saņemti, cita starpā arī no Krievijas Aizsardzības ministrijas.

Līdzās reidiem notikuši arī dronu triecieni Belgorodai, bet Krievijas varasiestādes apšaužu dēļ bijušas spiestas evakuēt Šebekinas pilsētas iedzīvotājus.

Krievijas armijas karavīri un iekšējo drošības struktūru, robežsardzes un Federālā Drošības dienesta (FSB), vienības šoreiz guvušas ātrākas sekmes reidu apturēšanā nekā iepriekšējā reizē, teikts ziņojumā.

Tajā pat laikā atbilstoši Krievijas Aizsardzības ministrijas preses relīzei Krievijas armija bija spiesta Krievijas teritorijā izvērst visu kaujas līdzekļu kompleksu, ieskaitot triecienhelikopterus un daudzlādiņu reaktīvo iekārtu TOS-1A.

Krievijas pavēlniecība, kā uzskata britu izlūkdienests, nonākusi smagas dilemmas priekšā - nostiprināt aizsardzību Krievijas pierobežas rajonos vai nostiprināt savas pozīcijas okupētajā Ukrainā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu