Apšaudē uz Ēģiptes robežas nogalināti divi Izraēlas karavīri

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Apšaudē uz Ēģiptes robežas sestdien nogalināti divi Izraēlas karavīri, bet pēc tam Izraēlas teritorijā nogalināts arī uzbrucējs, paziņoja Izraēlas armija.

Armijas paziņojums liecina, ka uzbrucējs atradās Izraēlas teritorijā, kad atklāja uguni uz karavīriem, nogalinot vienu vīrieti un vienu sievieti. Armija informēja, ka Izraēlas teritorijā netālu no robežas nogalināts arī uzbrucējs, par kuru detalizētāka informācija netiek sniegta.

Mediji ziņo, ka sadursmes notika pie Nitzanas robežkontroles punkta, kas atrodas apmēram 40 kilometrus uz dienvidaustrumiem no vietas, kur Izraēla robežojas ar Ēģipte robeža un Gazas joslu. Tas tiek izmantots preču importam no Ēģiptes uz Izraēlu vai islāmistu grupējuma "Hamas" kontrolēto Gazas joslu.

Tamlīdzīgas sadursmes uz Izraēlas un Ēģiptes robežas ir retums. Noziedznieki nereti mēģina pārvest narkotikas pār robežu, kā arī Ēģiptes nemierīgajā Sīnāja reģionā aktīvas ir islāmistu kaujinieku grupas.

1979.gadā Izraēla un Ēģipte parakstīja miera līgumu un abu valstu starpā ir ciešas drošības attiecības.

Pirms desmit gadiem Izraēla izbūvēja žogu uz robežas, lai apturētu migrantu no Āfrikas un islāma kaujinieku no Sīnāja tuksneša ieplūšanu valsī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu