Polijā uzietas gaisa balona paliekas ar uzrakstiem kirilicā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Polijas pilsētā Kališki netālu no militārā poligona kādā laukā atrastas gaisa balona paliekas. Ir aizdomas, ka šis objekts varētu būt palaists spiegošanas nolūkos.

Polijas radio stacija RMF vēsta, ka objekts atrasts 3. jūnijā kukurūzas laukā apmēram 4 kilometrus no Bjalas Piskas. Tikai dažus kilometrus no šīs pilsētiņas atrodas militārais poligons un izvietota armijas vienība.

Lauka īpašnieks par atradumu nekavējoties ziņojis policijai, kas informējusi militārpersonas. Ziņojumu par gaisa balona palieku atrašanu apstiprinājusi arī policija un bruņoto spēku Operatīvā pavēlniecība.

Nav zināms, vai tā ir laikapstākļu pētīšanas zonde vai arī militārs objekts, lai gan provizoriskā apskate drīzāk apstiprina pirmo versiju.

Vīrietis, kurš šo priekšmetu atrada, stāstīja, ka zem balona folijas kupola atradusies putuplastas kaste ar antenu, un uz balona redzami uzraksti kirilicā.

Par to, ka tas varētu būt laikapstākļu balons, liecinot fakts, ka radaru sistēmas nekonstatēja Polijas gaisa telpas pārkāpumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu