Krievijas deputāts kritizē Putina Ukrainā sākto karu; viņam draud izslēgšana no “Vienotās Krievijas” (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Konstantīns Zatuļins
Konstantīns Zatuļins Foto: Wikimedia Commons

Krievijas Valsts domes Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) komitejas vadītāja vietnieks Konstantīns Zatuļins var zaudēt savu amatu un var tikt izslēgts no valdošās partijas “Vienotā Krievija” saistībā ar viņa izteikumu, ka Krievija Ukrainā nav sasniegusi nevienu no tās “speciālās militārās operācijas” mērķiem.

1.jūnijā forumā “Kāda Ukraina mums ir vajadzīga?” Zatuļins paziņoja, ka izgāzušies visi mērķi, kurus Krievijas diktators Vladimirs Putins izvirzīja pirms pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februāra beigās.

“Kādi mums bija oficiāli izziņotie mērķi, sākot speciālo militāro operāciju? Jūs visi atceraties - denacifikācija, demilitarizācija, Ukrainas neitralitāte un Doneckas un Luhanskas tautas republiku iedzīvotāju aizsargāšana. (..) Kurā no šiem punktiem mēs uz šodienu esam sasnieguši rezultātu? Nevienā,” paziņoja Zatuļins.

Partija “Vienotā Krievija” jau sākusi konsultācijas par Zatuļina izslēgšanu no partijas saistībā ar viņa izteikumiem.

Zatuļins informējis, ka no partijas par šo jautājumu vēl neviens neesot runājis.

Savā “Telegram” kanālā viņš arī uzsvēris, ka viņa vārdi esot izrauti no konteksta.

“Es teicu, ka uz šodienu militārās operācijas mērķi nav sasniegti. Es tā teicu tāpēc, lai pēc tam piebilstu, ka jādara viss iespējamais, lai šos mērķus sasniegtu,” norādīja Zatuļins.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu