Medijs parāda Krievijas un Irānas līgumu par bruņojuma piegādēm (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas medijs “Sky News” publiskojis attēlu, kurā redzams līgums par Irānas bruņojuma piegādēm Krievijai. Šis var būt pirmais dokumentārais pierādījums tam, ka Krievija no Irānas iegādājas ieročus izmantošanai karā pret Ukrainu.

Dokumentu “Sky News” ieguvis no avota Lielbritānijas aizsardzības nozarē. Avots norādījis, ka Lielbritānijas specdienesti uzskatot, ka dokuments ir īsts.

Līgumā, kas datēs ar 14.septembri, runa ir par artilērijas un tanku lādiņu, kā arī raķešu piegādi vairāk nekā viena miljona ASV dolāru vērtībā. Līgumā ietvert arī informācija par komplektējošo detaļu piegādi tankiem T-72, kā arī haubiču stobru un lādiņu piegādi par kopumā 740 000 ASV dolāru.

Informācijas avots paudis viedokli, ka saskaņā ar šo līgumu piegādāti bruņojuma paraugi pirms tālākām piegādēm.

Foto: Sky News

“Sky News” pagaidām nav izdevies iegūt neatkarīgu apstiprinājumu līguma autentiskumam.

Līgumus parakstījušas Irānas Aizsardzības ministrija un Krievijas valsts bruņojuma tirdzniecības uzņēmums “Rosoboroneksport”. Līgums ir angļu valodā.

Informācija par to, ka Krievija iepērk bruņojumu no Irānas, pirmo reizi publiski parādījās pagājušā gada augustā, kad ASV izlūkdienesti ziņoja, ka Krievija saņēmusi Irānas bezpilota lidaparātus.

Irānas bezpilota lidaparātus triecieniem pa mērķiem Ukrainā Krievija regulāri izmanto kopš pagājušā gada septembra.

Maskava līdz šim noliegusi, ka tā būtu saņēmusi bruņojumu no Irānas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu