Vēl trīs apdzīvotās vietās saruks siltumenerģijas tarifi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Siltumenerģijas tarifs no 19.jūnija samazināsies Brocēnos, bet no 1.jūlija - Aizkrauklē un Ikšķilē, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

SIA "Brocēnu enerģija" siltumenerģijas tarifs no 19.jūnija būs 94,66 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 21,5% mazāk nekā šobrīd. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmā resursu cenu samazinājumu. Komersants, veicot publisko iepirkumu, noslēdzis jaunus kurināmā piegādes līgumus, starp visiem piedāvājumiem izvēloties zemāko piedāvājuma cenu.

SIA "Aizkraukles siltums" siltumenerģijas tarifs no 1.jūlija samazināsies par 7,2% un būs 72,06 eiro par MWh. Tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam biržā.

Savukārt SIA "Ikšķiles māja" siltumenerģijas tarifs no 1.jūlija samazināsies par 1,9% un būs 91,84 eiro par MWh. Tarifa samazinājums saistīts ar dabasgāzes cenas samazināšanos biržā.

Vienlaikus AS "Valmieras piens" siltumenerģijas ražošanas tarifs no 1.jūlija saruks par 2,3% un būs 75,49 eiro par MWh. Ražošanas tarifa izmaiņas saistītas ar dabasgāzes cenas kritumu biržā. "Valmieras piens" siltumenerģijas ražošanas tarifs ietekmē SIA "Valmieras ūdens" siltumenerģijas gala tarifa aprēķinu, par kuru SPRK saņemts jauns komersanta paša noteiktā tarifa aprēķins.

Visiem minētajiem komersantiem ir piešķirta SPRK atļauja pašiem noteikt tarifus, ja mainās kurināmā cena, iepirktās siltumenerģijas izmaksas vai pārdotās elektroenerģijas cena. Ikreiz, kad mainās minētie ietekmējošie faktori, komersanti iesniedz tarifus SPRK izvērtēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu