Singapūrā atklāta Igaunijas vēstniecība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa kopā ar Singapūras vicepremjeru Lorencu Vonu pirmdien atklāja Igaunijas vēstniecību un biznesa centru Singapūrā.

Savā runā vēstniecības atklāšanā Kallasa uzsvēra, ka abas valstis gadu gaitā ir izveidojušas ciešas divpusējās attiecības, turklāt abas zemes vieno tas, ka tās ir mazas valstis ar atvērtu ekonomiku. Tāpat Igaunijas premjerministre norādīja uz abu valstu attīstīto digitālo sabiedrību.

Kallasa piebilda, ka gan Singapūrai, gan Igaunijai nozīmīga ir starptautiskajās tiesībās un ANO Hartā balstīta starptautiskā kārtība, tādēļ tā ir jāaizsargā.

"Krievijas agresija Ukrainā nedrīkst atmaksāties, pretējā gadījumā mēs pamudināsim citus iespējamos agresorus pasaulē," pauda Igaunijas premjerministre, piebilstot, ka Eiropas un Āzijas drošība ir cieši saistīta, tādēļ Igaunijas interesēs ir stabilitāte un miers Dienvidaustrumāzijā un Indijas un Klusā okeāna reģionā kopumā. Vēlme izprast reģionā notiekošo esot viens no iemesliem diplomātiskās pārstāvniecības atklāšanai, atzina Kallasa.

Igaunijas vēstnieks Singapūrā Prīts Turks uzsvēra, ka vairākas Igaunijas kompānijas, piemēram, "Wise", "Guardtime", "Funderbeam", "ClamBeat", "Cybernetica", "Ridango" un citas jau ir atradušas ceļu Singapūras tirgū, tomēr daudzām vēl jāatklāj Singapūras un strauji augošā Dienvidaustrumāzijas tirgus, kurā ir 700 miljoni iedzīvotāju, potenciāls.

Vēstniecības un biznesa centrs ir ne tikai palīdzēt Igaunijas uzņēmumiem iekļūt Singapūras tirgū, bet arī Singapūras investorus iepazīstināt ar iespējām Igaunijā.

Tāpat Turks uzsvēra, ka Singapūrā pieaug tur strādājošo Igaunijas pilsoņu skaits, tādēļ vēstniecība nepieciešama pakalpojumu un konsulārās palīdzības sniegšanai.

Vēstniecība un biznesa centrs atrodas Singapūras Centrālā biznesa rajona sirdī. Telpu interjeru iedvesmojusi Igaunijas daba un kultūra, kā arī inovatīvas tehnoloģijas un digitālās valsts ideja. Telpas iekārtoja arhitektu birojs "b210".

Igaunijas pirmais rezidējošais Igaunijas vēstnieks Turks akreditācijas vēstuli Singapūras prezidentei Halimai Jakobai iesniedza 2021.gada 31.augustā.

Latvijai nav rezidējoša vēstnieka Singapūrā, bet Lietuva savu vēstniecību šajā valstī atklāja pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu