Krietni pieaudzis "Rīgas ūdens" apgrozījums pirmajā ceturksnī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 20,601 miljons eiro, kas ir par 46,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,7 reizes - līdz 3,51 miljonam eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Tostarp "Rīgas ūdens" ieņēmumi par sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem veidoja 19,8 miljonus eiro, kas ir par 46,6% vairāk nekā gadu iepriekš. No tā 10,73 miljonu eiro ieņēmumi bija no kanalizācijas pakalpojumiem, bet 9,07 miljoni eiro - no ūdensapgādes pakalpojumiem.

Šogad pirmajos trijos mēnešos "Rīgas ūdens" piegādājis kopumā 8,781 miljonu kubikmetru ūdens.

Vienlaikus bioloģiskās attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva" attīrīto notekūdeņu apmērs 2023.gada pirmajā ceturksnī veidoja 12,54 miljonus kubikmetru, tostarp ietverot arī notekūdeņus no Jūrmalas.

Ūdensapgādes pakalpojumu realizācijas apmērs šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada pirmajiem trim mēnešiem, samazinājies par 4% un bija 7,56 miljoni kubikmetru.

No kopējā ūdensapgādes pakalpojumu apmēra 77,7% veidoja dzīvojamā fonda klientu patēriņš. Pirmajā ceturksnī šīs klientu grupas patēriņa apmērs, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, samazinājās par 5,4%, bet nedzīvojamā fonda klientu patēriņš pieauga par 1,1%.

Kanalizācijas pakalpojumu realizācijas apmērs pirmajos trijos mēnešos, salīdzinot ar 2022.gada pirmo ceturksni, samazinājās par 4,1% un bija 8,995 miljoniem kubikmetru.

No kopējā kanalizācijas pakalpojumu realizācijas apmēra 63,4% veidoja dzīvojamā fonda klientu patēriņš. Šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmajiem trim mēnešiem pērn, šīs klientu grupas patēriņa apmērs samazinājās par 5,1%, bet nedzīvojamā fonda klientu patēriņš samazinājās par 2,4%.

Pirmajā ceturksnī uzņēmums investēja 6,62 miljonus eiro, kas ir par 74,7% vairāk nekā 2022.gada pirmajā ceturksnī. Lielākā daļa jeb 40,8% investīciju ieguldītas notekūdeņu savākšanā, bet 30,5% - ūdens piegādē. Tāpat veiktas investīcijas ūdensvada un kanalizācijas sistēmas projektos, ūdens ražošanā, notekūdeņu attīrīšanā un tehniskā aprīkojuma atjaunošanā.

Jau vēstīts, ka "Rīgas ūdens" apgrozījums 2022.gadā bija 65,725 miljoni eiro, kas ir par 17,7% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 6,4% un bija 5,161 miljons eiro.

"Rīgas ūdens" nodrošina pilsētas ūdensapgādes pakalpojumus Rīgā un vairākās Pierīgas teritorijās - Ādažu, Ropažu, Mārupes un Ķekavas novadā, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu.

Rīgas pilsētas ūdensapgādei nepieciešamais ūdens daudzums tiek iegūts sešās pilsētas nozīmes ūdensgūtnēs - kā ūdens avotu izmanto virszemes ūdeni ūdens stacijā "Daugava", kā ūdens avotu izmanto pazemes ūdens krājumus stacijā "Baltezers", "Baltezers-1", "Baltezers-2", "Zaķumuiža", "Remberģi".

Rīgas kanalizācijas sistēmā savākto notekūdeņu attīrīšana tiek veikta Rīgas pilsētas ziemeļrietumu daļā - bioloģiskās attīrīšanas stacijā "Daugavgrīva".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu