Gadi ir mana bagātība! Lilitas Ozoliņas dzīves gudrie citāti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Māte (F. Zellera “Māte”) Foto: Mārcis Baltskars, 2020
Māte (F. Zellera “Māte”) Foto: Mārcis Baltskars, 2020 Foto: Dailes teātris

5. jūnijā 75 gadu vecumā negaidīti mūžībā devās Dailes teātra aktrise Lilita Ozoliņa (19.11.1947. – 5.06.2023.). Viņas talants un inteliģence bija aktrises trumpji, par ko viņu mīlēja daudzi. Pieminot spožo aktrisi, piedāvājam izlasīt vairākus aktrises citātus!

Jaunajiem vienmēr ir taisnība tikai tāpēc, ka viņi ir jauni!

Vijas loma "Ezera sonātē" - es domāju, ka to lomu man Dieviņš uzdāvināja.

Pateicoties aktiera profesijai, esmu iemācījusies pacietību un izturību.

Cilvēkam, kuram vienreiz, divreiz, trīsreiz ir teikts: "Dieva dēļ, neizvēlies šo profesiju!" – bet viņš tomēr to izvēlas, ir iespējas kļūt par labu aktieri.

Jā, es esmu optimiste. Es saku: iet slikti, bet var iet vēl sliktāk.

Dziesmu svētki ir tautas spēks. Mēs apliecinām, ka mēs esam, mēs būsim un ka mēs esam vienreizēji, nepārspējami. Mums ir jālepojas pašiem ar sevi, un nevajag sevi noliegt, ka tas nav labi un tas nav labi. Jā, daudz kas nav labi, bet mēs esam kolosāli!

"Ilgais ceļš kāpās" man nav tikai kārtējā filma vai viena loma klāt pārējām. Var pasmaidīt par to, var uzskatīt, ka esmu tāda sentimentāla, bet es uzskatu, ka "Ilgais ceļš kāpās" ir mans dvēseles parāds, kas tiek atdots maniem vecākiem.

Cilvēka vērtība ir tad, kad viņš sevi ir izveidojis un izmantojis iespēju kļūt par personību.  Necentieties kādu atdarināt vai līdzināties. Saglabājiet sevi tādu, kādu jūs sevi esat iepazinuši.

Gadi ir mana bagātība!

Un vēl es varētu teikt: ja būtu iespējams dzīvi sākt no sākuma, es nekad nebūtu aktrise, jo zinu, ko šī profesija prasa. Taču tie ir mani upuri, un tie lai paliek pie manis.

* Citāti ņemti no intervijām laikrakstā "Kodols" Latvijas Radio raidījumā "Laikmeta krustpunktā", žurnālā "Ieva". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu