Dambja uzspridzināšana tikai pastiprina Ukrainas vēlmi īstenot deokupāciju, uzsver Podoļaks (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšana var ietekmēt Ukrainas pretuzbrukuma plānus, tomēr tā tikai pastiprinās Ukrainas vēlmi veikt visu savu teritoriju deokupāciju, pavēstīja Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

“Mums variants neuzbrukt neeksistē. (..) Es domāju, ka korekcijas [pretuzbrukuma plānos] tiks izdarītas, tomēr tādās vienmēr tiek veiktas apjomīgu notikumu gadījumā. (..) Tomēr principiāli tas tikai apstiprinās vēlmi veikt deokupāciju,” uzsvēra Podoļaks.

Šādu viedokli Podoļaks paudisKrievijas žurnālista Aleksandra Pļuščeva "YouTube" kanālā intervijā, kas bija veltīta Kahovkas HES dambja uzspridzināšanai.

Izsakoties par Krievijas vadības motīviem, pieņemot lēmumu par Kahovkas HES dambja uzspridzināšanu, Podoļaks sacīja, ka Krievija grib noturēt iniciatīvu, ko tā zaudējuši frontē, un mēģina palēnināt pretuzbrukumu.

Maskava grib vērst psiholoģisko spiedienu uz Ukrainas partneriem, signalizējot, ka "mēs varam rīkoties bez aizturēm", lai apturētu militāro palīdzību, skaidroja amatpersona.

Turklāt, šādi rīkojoties, Krievijas vadība psiholoģiski iedarbosies arī uz "iekšējo tirgu", cenšoties demonstrēt, ka iniciatīva joprojām ir Krievijas pusē, norādīja Podoļaks.

Jau ir provizoriska informācija, ka Kahovkas HES dambja spridzināšanu veica Krievijas armijas 205.motorizēto strēlnieku brigāde, sacīja padomnieks.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Ukrainas HES spridzināšana tiks Starptautiskajā Krimināltiesā Hāgā fiksēta atsevišķas lietvedības ietvaros.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu