Šoigu jau dižojas ar ilgi solītā Ukrainas uzbrukuma apturēšanu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas armija trīs diennaktīs esot apturējusi “ilgi solīto Ukrainas armijas uzbrukumu”, kas ticis veikts dažādos frontes sektoros, paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Šādu informāciju Šoigu sniedzis Aizsardzības ministrijas kontrolētajam propagandas medijam “Zveda”.

Šoigu norādīja, ka 4.jūnijā Ukrainas armija esot mēģinājusi uzbrukt piecos virzienos, izmantojot 23. un 31. mehanizētās brigādes spēkus.

Tomēr panākumus Ukrainas armija guvusi neesot. Šoigu apgalvo, ka Krievijas armija iznīcinājusi 300 ukraiņu kareivjus, 16 tankus, 20 bruņumašīnas un 14 automašīnas.

Nekādus pierādījums 4.jūnija kaujām Šoigu nesniedza.

Šoigu arī paziņoja, ka 5.jūnijā Krievijas armija esot apturējusi Ukrainas pretuzbrukumu, kas īstenots ar piecu brigāžu spēkiem septiņos virzienos.

Šoigu norādīja, ka 5.jūnijā “pretinieks cietis vēl iespaidīgākus zaudējumus”.

Šajā dienā Krievijas armija esot iznīcinājusi vairāk nekā 1600 ukraiņu kareivju, 28 tankus, tostarp astoņus Vācijas piegādātos tankus “Leopard” un trīs Francijas piegādātos vieglos tankus “AMX-10”.

Šoigu arī izteicās, ka trīs dienu laikā Krievijas spēki esot iznīcinājuši 3715 ukraiņu kareivjus, 52 tankus, 207 kaujas bruņumašīnas, piecas lidmašīnas, divus helikopterus, 48 artilērijas lielgabalus un 53 bezpilota lidaparātus.

Arī šiem Šoigu apgalvojumiem nav nedz pierādījumu, nedz neatkarīga apstiprinājuma.

Krievijas Aizsardzības ministrija arī iepriekš regulāri nākusi klajā ar apšaubāmiem un melīgiem paziņojumiem par saviem “panākumiem” karā Ukrainā.

Krievijas aizsardzības ministrs arī paziņoja, ka šo trīs dienu laikā kaujās esot gājis bojā 71 Krievijas kareivis, bet vēl 210 esot guvuši ievainojumus.

Krievijas Aizsardzības ministrija informāciju par karā Ukrainā nogalinātajiem Krievijas kareivjiem oficiāli nav sniegusi kopš pagājušā gada septembra. Toreiz tika paziņots, ka Krievija Ukrainā zaudējusi 5937 kareivjus.

Saskaņā ar Ukrainas aplēsēm okupantu dzīvā spēkā zaudējumi Ukrainā šobrīd jau ir pārsnieguši 200 000.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu