KNAB redzeslokā nonācis Staķa brauciens uz Tamperi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic resorisko pārbaudi saistībā ar Rīgas domes priekšsēdētaja Mārtiņa Staķa braucienu uz Tamperi.

KNAB izvērtē Rīgas mēra darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām, izdodot rīkojumu par komandējuma noteikšanu pašam sev un ar to saistīto izdevumu apmaksu.

Pasaules čempionāts hokejā notika vienlaikus Rīgā un Tamperē, kur aizritēja arī noslēdzošās cīņas par medaļām. Staķis apliecināja, ka uz Somiju devies pēc Tamperes mēra Kalervo Kumola ielūguma.

Šī bija iespēja stiprināt abu pilsētu sadarbību, atzīmējot izcili veiksmīgi kopā noorganizēto čempionātu, kā arī apmainīties ar pilsētu pieredzi lielu sporta, izklaides un kultūras pasākumu rīkošanā, skaidro Staķis.

Viņš norāda, ka pārrunāti arī jautājumi par tiešo satiksmes savienojumu un tūrisma attīstīšanu starp pilsētām, kā arī vienojušies, ka Tamperes mērs apmeklēs Rīgu atbildes vizītē.

Komentējot KNAB sākto pārbaudi, Staķis norādīja, ka, ja pareizi saprotot, tad pārbaude ir par to, ka viņš kā Rīgas domes priekšsēdētājs parakstīju rīkojumu par savu komandējumu, kurā devies pārstāvēt pašvaldību pēc Tamperes mēra Kalervo Kumola ielūguma.

"Bet kuram citam vajadzēja parakstīt šo rīkojumu? Pašvaldībā nav augstākstāvošu amatpersonu. Varbūt rīkojumu vajadzēja parakstīt VARAM ministram, Ministru prezidentam, Valsts prezidentam?" retoriski norādīja mērs. Viņš uzsvēra, ka pašvaldībā saskaņā ar likumu rīkojumus par pašvaldības pārstāvju komandējumiem paraksta Rīgas domes priekšsēdētājs. Šo kārtību nav izdomājis Staķis, ne kāds cits politiķis - to īsteno pašvaldības darbinieki, un šāda kārtība Rīgā bijusi vienmēr.

Komandējums ir darba pienākumu veikšana, pārstāvot pašvaldību, tāpēc uz to attiecināt interešu konflikta novēršanas regulējumu ir absurdi, uzskata Rīgas mērs.

Staķis ir pārliecināts, ka pie līdzīga secinājuma galu galā nonāks arī pārbaudes veicēji, kliedējot publiski radītās šaubas.

Kā liecina Staķa parakstītais rīkojums par komandējumu, no Rīgas domes līdzekļiem samaksāts par aviobiļešu un ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, pilsētas nodoklis, kā arī komandējuma dienas nauda 100% apmērā un 30% no dienas naudas vietējā transporta izdevumiem.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Tamperē norisinājās no 12. līdz 28.maijam. Tajā Latvijas izlase pirmo reizi izcīnīja trešo vietu.

Rīgā norisinājās vienas apakšgrupas spēles un divas ceturtdaļfināla cīņas - kopā 30 hokeja spēles. Otras apakšgrupas komandas cīnījās Tamperē, kur notika arī pusfināli un spēles par medaļām.

Rīgas dome pasaules hokeja čempionāta norisei piešķīra 700 000 eiro.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu