Tavars: "Apvienotais saraksts" ir skaidri un gaiši pateicis, ka neatbalsta valdības paplašināšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars
AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars Foto: Edijs Pālens/LETA

"Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars pauda, ka neredz problēmas premjera partijas "Jaunā vienotība" plānotajās tikšanās ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Viens no AS līderiem uzskata, ka šādas tikšanās vērtējamas kā normālas, jo partijām ir tiesības apspriesties par savu ideju aizstāvēšanu parlamentā.

Reizē AS frakcijas vadītājs uzsvēra, ka "Apvienotais saraksts" ir "skaidri un gaiši" pateicis, ka neatbalsta valdības paplašināšanu.

Vaicāts, vai šīs viedokļu domstarpības, kur JV vēlas paplašināt koalīciju, bet AS un Nacionālā apvienība (NA) ir pret to, var novest pie valdības krišanas, Tavars norādīja, ka šādā kontekstā situācija nav īpaša - valdība varot nokrist jebkurā tās pastāvēšanas brīdī, tajā skaitā, arī tad, kad to vismazāk gaida.

Pašlaik "reāli nekādi signāli neliecina", ka valdība varētu krist, atzīmēja koalīcijas politiķis. Tavars uzsvēra, ka Saeimā koalīcija pašlaik strādā "tā kā pulkstenītis" jeb ļoti raiti, tikpat laba sadarbība redzama valdības sēdēs.

Viens no AS līderiem neizslēdza iespēju, ka viņa partiju apvienībai nākotnē varētu notikt sarunas - gan tikai par sadarbību Saeimā - ar ZZS un "Progresīvajiem". Pašlaik gan tādas neesot plānotas, un reizē tās nebūtu sarunas par sadarbību valdībā, jo AS ieskatā darbs jāturpina pašreizējai trīs partiju koalīcijai.

Taujāts par to, vai iespējama varbūtība, ka pakāpeniski premjers Krišjānis Kariņš (JV) nolemtu atbrīvot no amata kādus pašreizējos ministrus, lai tādējādi valdībā iesaistītu ZZS un "Progresīvos", viens no AS līderiem šādu minējumu nosauca par spekulāciju.

Kā ziņots, par koalīcijas iespējamo paplašināšanu JV un Kariņam šodien paredzētas sarunas ar "Progresīvajiem" un piektdien ar ZZS.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu