"Nogalini to!" Zvejnieks ASV notver baisu, bet gaužām gardu radījumu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Eric Osinskie / Facebook

Kāds zvejnieks, zvejojot Hudzonā, Ņujorkas štatā, noķēris visai dīvainu un pat baisu radījumu, kas apveltīts ar fantastikas filmās redzētu mošķu cienīgu muti.

“Tas bija visdīvainākais, ko jebkad esmu noķēris. Tas laikam bija kādus 60 centimetrus garš, un tā mute izskatījās pēc Sarlaka bedres no “Zvaigžņu kariem”. Patiesībā es to noķēru nejauši. Sākumā nodomāju, ka tas ir zars,” izdevumam “Newsweek” stāstīja zvejnieks Ēriks Osinskijs.

Dīvainais dzīvnieks izskatās pēc zuša un dēles krustojuma un, kā jau daudzi būs nopratuši, tas nav nekas cits kā nēģis. Tie ir parazītiski radījumi, kas barojas, ar savu apaļo un zobaino muti piesūcoties citām zivīm.

Nav īsti skaidrs, vai šī suga šajā vietā ir vietēja vai invazīva. Tiesa, pirmo reizi šeit nēģi manīti 1929. gadā, un daži ģenētiskie pētījumi rāda, ka tur jūras nēģi eksistējuši jau vairāk nekā 10 tūkstošus gadu.

Lai nu kā, nēģiem ir negatīva ietekme uz ūdenskrātuves zivīm un ekosistēmu, kā arī tie kaitē vietējiem iedzīvotājiem, tāpēc valdība ir izstrādājusi programmu, kas paredz ierobežot, bet neiznīcināt jūras nēģu populāciju.

Osinskijs ar brangā nēģa fotogrāfijām padalījās sociālajā tīklā “Facebook”, kur ieraksts jau saņēmis simtiem komentāru. “Nezināju, ka ar makšķeri var izvilkt murgu,” raksta viens. “Tas ir viens brangs nēģis. Nosit to un izsvied krastā, lai savvaļas dzīvnieki var pamieloties!”

Citi komentētāji arī min, ka nēģi kaitē vietējai ekosistēmai, iedrošinot Osinskiju nēģa dzīvībai pielikt punktu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu