Ušakovs iesniedzis EP petīciju par Latvijas iedzīvotājiem ar Krievijas pilsonību (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Partijas "Saskaņas" līderis, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs ir iesniedzis EP petīciju ar mērķi panākt, lai Latvija automātiski piešķirtu Eiropas Savienības (ES) pastāvīgā iedzīvotāja statusu Krievijas pilsoņiem, kuri iepriekš bijuši Latvijas pilsoņi vai nepilsoņi, neprasot viņiem valodas zināšanas un minimālo ienākumu līmeni.

Kā informēja politiķis, petīciju Rīgā, kad "Saskaņa" organizēja konsultācijas par uzturēšanās atļaujām, parakstīja aptuveni 1500 cilvēku, Daugavpilī 1500 parakstu savāca vietējā aktīviste Olga Petkeviča, bet vairāk nekā 500 parakstu savāca Liepājas krievu kopiena.

"Petīcijas galvenais mērķis ir caur Eiropu piespiest Latvijas varasiestādes pārtraukt visas tās muļķības un šausmas, kas tagad notiek ar Krievijas pensionāriem, mūsu bijušajiem tautiešiem, bijušajiem Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem," klāstīja EP deputāts.

Kā vēstīts, iepriekšējais Saeimas sasaukums pieņēma Imigrācijas likuma grozījumus, kas paredz, ka Krievijas pilsoņiem pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Latvijā ir derīgas līdz 2023.gada 1.septembrim. Ja attiecīgās personas vēlās atkātoti saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, šīm personām cita starpā ir jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē apliecinājums par valsts valodas apguvi.

Iepriekš tika lēsts, ka valsts valodas zināšanas būs jāapliecina ap 17 500 Latvijā dzīvojošiem Krievijas pilsoņiem, vairums no kuriem ir izbijuši nepilsoņi, kuri savulaik izlēmuši nevis iegūt Latvijas pilsonību, bet gan pieņemt Krievijas pilsonību.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu