FOTO Iespaidīgi! Naujienē abus Daugavas krastus savieno krāšņs musturdeķis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Inese Minova/Facebook

10. jūnijā Lielais Augšdaugavas musturdeķis veidos krāšņu, skaistiem rakstiem izrakstītu tiltu, savienojot abus likteņupes Daugavas krastus, vēsta Naujenes novadpētniecības muzejs. 

Musturdeķa veidošanas mērķis bija vairāku gadu desmitu garumā izveidot lielāko un garāko musturdeķi Latvijā, kuru varētu nostiept no viena Daugavas krasta līdz otram, iesaistot šī deķa veidošanā pēc iespējas vairāk cilvēku un iekļūstot Ginesa rekordu grāmatā.

Sākotnēji muzeja darbinieku nospraustais mērķis – 500 metrus gara un 80 cm plata, rakstu rakstiem izrakstīta sega Daugavai ar laiku pārtapa platākā rokdarbā, jo gribētāju piedalīties muzeja akcijā bija patiesi daudz.

Precīzu musturdeķa veidotāju skaitu ir grūti pateikt, jo ne visi dalībnieki ir iesūtījuši iesaistīto cilvēku skaitu, bet tas noteikti pārsniedz 9000 dalībnieku robežu.

Daudzi ir noadījuši tikai vienu fragmentiņu, bet ir arī tādi, kuru sirds un darbs pieder šim projektam. Šo cilvēku devums mērāms metros, uzstādot rekordu starp dalībniekiem un kļūstot par brīvprātīgajiem lokāliem kordinātoriem Latvijas novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu