Kopš februāra ievērojami pieaudzis fiksēto vinjetes nemaksātāju skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoseja.
Šoseja. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopš šī gada februāra, kad ceļu satiksmes uzraudzība tiek veikta ar pielāgotām meteostaciju kamerām, ievērojami ir pieaudzis fiksēto autoceļu lietošanas nodevu jeb vinjetes nemaksātāju skaits, informēja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Pielāgotās meteostaciju kameras kontrolē vinjetes esamību, neapturot transportlīdzekli.

SM Autoceļu infrastruktūras departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns norāda, ka autoceļu lietošanas nodeva jeb vinjetes ir maksa par Latvijas galveno un reģionālo autoceļu izmantošanu, lai nodrošinātu to uzturēšanu un attīstību, kā arī, lai veicinātu videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu. Viņš arī aicina būt atbildīgiem un laikus iegādāties vinjeti, norādot, ka pretējā gadījumā būs jāmaksā soda nauda.

Autoceļu lietošanas nodevas likumā noteikts - ja vinjete nav iegādāta, transportlīdzekļa īpašniekam, turētājam vai pārvadātājam piemēro naudas sodu no simt līdz divsimt naudas soda vienībām, līdz ar to sods var būt līdz pat 1000 eiro.

Nodeva jāmaksā par valsts galveno (visu A1-A15) un reģionālo (P5, P80) autoceļu posmu lietošanu, izņemot to šķērsošanu, tostarp, apļveida krustojumos. Nodeva attiecas uz kravas transportlīdzekli, kura pilna masa ir lielāka par trīs tonnām, un kravas transportlīdzekļa sastāvu, kura velkošā transportlīdzekļa pilna masa ir lielāka par 3,5 tonnām.

Pārkāpumu kontrole un fiksēšana notiek vairākās vietās uz valsts galvenajiem autoceļiem - A4 Rīgas apvedceļš, Baltezers-Saulkalne 7,8 kilometrā, P80 autoceļš Tīnūži-Koknese 13,4 kilometrā, A9 autoceļa Rīga (Skulte)-Liepāja 13,3 kilometrā, kā arī A8 autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) 23 kilometrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu