"Eurostat": Latvijā gada pirmajā ceturksnī bijis viens no vājākajiem eksporta kāpumiem ES

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis viens no vājākajiem eksporta kāpumiem, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati, kas apkopoti par 26 bloka valstīm.

Janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar 2022.gada četriem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā, tāpat kā Zviedrijā, pieaudzis par 3%.

Eksporta apmērs palielinājies 23 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, straujākais kāpums bijis Slovēnijā (+14%), Grieķijā un Čehijā (abās valstīs +12%), kā arī Kiprā, Ungārijā un Slovākijā (visās valstīs +11%), bet kritums fiksēts Beļģijā (-3%), Īrijā (-4%) un Igaunijā (-7%). Toties mazākais kāpums bijis Lietuvā un Somijā (abās valstīs +1%).

Importa apmērs janvārī-aprīlī gada griezumā pieaudzis 14 ES dalībvalstīs, lielākais kāpums bijis Īrijā (+30%), straujākais samazinājums fiksēts Somijā (-13%), bet Bulgārijā un Zviedrijā importa apmērs saglabājies nemainīgs. Latvijā importa apmērs palielinājies par 2%, bet Lietuvā un Igaunijā tas samazinājies attiecīgi par 3% un 10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu