Čakša: OECD eksperti norādījuši, cik būtiski Latvijā sakārtot skolu tīklu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Balstoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ekspertu atzinumā par to, cik svarīgs faktors kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai ir sakārtots skolu tīkls,  izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) norādījusi, ka tiek modelēta tā potenciālā attīstība Latvijā.

Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) aģentūrai LETA norādīja, ka šonedēļ, no 12.jūnija līdz 14.jūnijam, OECD pārstāvji klātienes vizītēs sniedza atbalstu ministrijai datu analītikas jautājumos. Vizītes mērķis esot bijis izglītības kvalitātes monitoringa pilnveide un datos balstītas pieejas nostiprināšana, veidojot efektīvu un ilgtspējīgu skolu tīklu vispārējā izglītībā.

Darba semināros OECD eksperti demonstrēja labās prakses piemērus datos balstītai izglītības rīcībpolitikai no OECD dalībvalstīm, lai kopā ar IZM pārstāvjiem padziļināti apzinātu Latvijas situāciju virzībā uz skolu tīkla reorganizāciju.

IZM skolu tīkla darba grupas vadītāja Ramona Urtāne atzīmēja, ka OECD uzkrātā pieredze, analizējot un modelējot skolu tīklu vairākās valstīs, Latvijai ļauj saprast, kā skolu tīkls varētu transformēties piecu un desmit gadu laikā pēc lēmumu pieņemšanas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu