Ņem vērā! SPKC karstajā laikā atgādina rūpēties par veselību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina rūpēties par savu veselību - dzert ūdeni, uzklāt saules aizsarglīdzekli pirms došanās ārā, kā arī uzturēties ēnā un izvairīties no pārkaršanas.

SPKC norādīja, ka uzturēties atklātā saulē nav ieteicams laikā no plkst. 10 līdz plkst. 16. Tāpat nedrīkst atstāt slēgtā automašīnā bērnus, seniorus vai mājdzīvniekus, pārkaršanas dēļ radot draudus viņu veselībai un pat dzīvībai.

SPKC norādīja, ka pirmās pārkāršanas pazīmes ir galvassāpes, ātrs pulss, apziņas traucējumi, dažkārt var būt arī bezsamaņa, slikta dūša, vemšana, kā arī paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Sevišķi jutīgi uz augstu temperatūru var būt veci cilvēki, kuriem ir paaugstināts ķermeņa svars, zīdaiņi un mazi bērni, kā arī seniori.

Lai saņemtu medicīnisku padomu, SPKC aicina iedzīvotājus zvanīt uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Darba dienās tālrunis darbojas no plkst.17 līdz 18, bet brīvdienās tālrunis darbojas visu diennakti. Medicīniskas konsultācijas klātienē ārpus sava ģimenes ārsta darba laika var saņemt, vēršoties pie dežūrārstiem. Savukārt, ja ir apdraudēta veselība, palīdzību sniedz slimnīcu uzņemšanas nodaļās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu