Izraēlas valdība turpinās tiesu sistēmas reformu

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: EPA/DEBBIE HILL / POOL

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien, 18, jūnijā paziņoja, ka valdība plāno turpināt tiesu sistēmas reformu, jo sarunas kompromisa rašanai izjukušas.

Valdības plāni reformēt tiesu sistēmu šogad iedzina Izraēlu vienā no lielākajām iekšpolitiskajām krīzēm. Valdības un opozīcijas partiju sarunas nedaudz mazināja krīzi, mēģinot rast vidusceļu attiecībā uz ierosinātajām izmaiņām tiesu sistēmā.

Šīs sarunas pārtrauca krīze saistībā ar komiteju, kura ir atbildīga par valsts tiesnešu atlasi. Opozīcijas līderi paziņoja, ka sarunas ir iesaldētas, līdz komiteja tiks izveidota.

Svētdien Netanjahu kabineta sēdē paziņoja, ka opozīcija nerunā nopietni un ka viņa valdība piesardzīgi virzīsies uz priekšu attiecībā uz reformas veikšanu.

Netanjahu virzītā reforma ir izraisījusi valstī plašus protestus.

Atbilstoši valdības plāniem parlaments varēs atcelt Augstākās tiesas lēmumus ar vienkāršu balsu vairākumu. Politiķiem arī būs lielāka ietekme attiecībā uz tiesnešu iecelšanu.

Reforma arī varētu nākt par labu Netanjahu tiesas procesā, kurā viņš ir apsūdzēts korupcijā.

Protestu dēļ marta beigās Netanjahu uz laiku apturēja likuma par tiesu sistēmas reformu pieņemšanu, tomēr regulāri protesti turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu