Pazudusī "Titānika" tūristu zemūdene: glābēji dzirdējuši klauvējienus (12)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Meklējot nelielo tūristu zemūdeni, kas bija ceļā uz "Titānika" vraku, ar sonāro tehnoloģiju palīdzību otrdien esot uztverti "klauvējieni", vēsta ASV mediji, atsaucoties uz ASV valdības iekšējai lietošanai paredzētajiem ASV Iekšzemes drošības departamenta e-pasta ziņojumiem.

Kanādas lidaparāts un vēlāk citas tehnoloģijas zemūdenes pazušanas apkārtnē esot uztvērušas "klauvējienus", kas atkārtojušies 30 minūšu intervālos. Apmēram četras stundas pēc tam esot konstatēti jauni trokšņi, taču, kā norāda raidorganizācija CNN, tie vairs netika raksturoti kā klauvējieni.

ASV Krasta apsardze apstiprinājusi, ka kanādiešu P-3 lidaparāts "noteica zemūdens trokšņus teritorijā, kur notiek meklēšana", taču pagaidām meklēšana šajās vietās "devusi negatīvus rezultātus".

Sakari ar zemūdeni pārtrūka apmēram stundu un 45 minūtes pēc tam, kad tā bija sākusi ceļu uz 1912.gadā nogrimušā "Titānika" vraku Atlantijas okeāna dibenā. Tobrīd zemūdenē skābekļa pietika apmēram četrām dienām.

Zemūdenē atrodas britu miljardieris Hamišs Hārdings.

FOTO: Pazudusī zemūdene.

Tajā atrodas arī pakistāņu uzņēmējs Šahzada Davuds un viņa dēls, paziņojusi viņu ģimene.

Hārdinga ieraksts sociālajos medijos liecina, ka zemūdenē ir arī franču pētnieks Pols Anrī Naržeolē. Medijos izskanējušas ziņas, ka piektais cilvēks uz klāja esot braucienu rīkojošā uzņēmuma "OceanGate" vadītājs Stoktons Rašs.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu