Foto Maskavā joprojām ir spēkā sestdien ieviestie drošības pasākumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Jevgenija Prigožina vadītās “Vagner” algotņu vienības sacelšanās dēļ Maskavā un Krievijas galvaspilsētas reģionā ieviestie “pretterorisma pasākumi” joprojām ir spēkā. Pēc aculiecinieku teiktā, lielas policijas patruļas joprojām tiek izvietotas gar galveno ceļu, kas ved uz dienvidiem no Maskavas, kur sākās Rostovas sacelšanās, vēsta n-tv.

Maskavas apgabalā joprojām ir spēkā satiksmes ierobežojumi uz autoceļa Maskava-Rostova valsts dienvidrietumos, informē autoceļu pārvalde “Avtodor”. Maskavas varasiestādes arī paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ paliks spēkā pirmdien izsludinātā brīvdiena, kas tika pieņemta, lai ierobežotu pārvietošanos pilsētā.

Foto: Maskava un tās pievedceļi 24. jūnijā

Bet tikmēr Voroņežā pēc 12 stundu darba ir likvidēts ugunsgrēks naftas bāzē un satiksmei atvērti ceļi, kas tika bloķēti saistībā ar “Vagner” algotņu došanos uz Maskavu.

Naftas bāzē Voroņežas Ļevoberežnijas rajonā bija aizdegusies cisterna ar pieciem tūkstošiem kubikmetru aviācijas degvielas, bet cietušo šajā ugunsgrēkā nav. Voroņežas apgabala Ārkārtas situāciju ministrija ugunsgrēka iemeslu neatklāj.

Iepriekš bija izskanējušas versijas, ka Krievijas kara aviācija naftas bāzi iznīcinājusi, lai “Vagner” grupējumam nebūtu pieejami degviela, savukārt pēc citas versijas - naftas bāzē trāpījusi pašu “vāgneriešu” izšautā zenītraķete, kas bija mērķēta uz Krievijas armijas helikopteru, taču netrāpīja tajā. 

Ugunsgrēks degvielas noliktavā Voroņežā 24. jūnijā
Ugunsgrēks degvielas noliktavā Voroņežā 24. jūnijā Foto: AP/Scanpix

Maskavas Kremļa propagandas aģentūra TASS, atsaucoties uz “Rosavtodor” preses dienestu, ziņo, ka ierobežojumi satiksmei, kas bija noteikti saistībā ar “Vagner” sacelšanos, reģionā ir atcelti.

Transportlīdzekļu satiksme bija ierobežota Rostovas, Ļipeckas, Voroņežas, Tulas, Maskavas apgabalos un citos reģionos. Ļipeckas apgabalā dažus ceļus tīši sabojājuši ekskavatori. Tagad tie tiek atjaunoti.

Pretterorisma operācijas režīmu ieviesa Krievijas varas iestādes Maskavā, kā arī Maskavas un Voroņežas apgabalos. Krievijas prezidenta pārstāvis Dmitrijs Peskovs ziņoja, ka tuvākajā laikā tas tikšot atcelts.

Jau vēstīts, ka algotņu grupējuma “Vagner” vadītājs Jevgeņijs Prigožins piektdienas vakarā paziņoja, ka “Vagner” algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā un dodas uz Maskavu nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Algotņi pārņēma savā kontrolē Rostovu pie Donas un ceļā uz Maskavu grupējuma kolonnas sasniedza Voroņežas un Ļipeckas apgabalus. Taču sestdienas vakarā Prigožins paziņoja, ka vagnerieši pārtrauc virzīties uz Maskavu un dodas atpakaļ.

Maskavā sestdien tika veikti pasākumi pilsētas aizsardzībai un ieviests pretterorisma režīms, un varasiestādes lūdza iedzīvotājus ierobežot ceļošanu.

Foto: “Vagner” kaujinieki pamet Rostovu pie Donas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu