VIDEO Pēc sirmgalves nāves turpina pieaugt viņas dzīvokļa parāds; summa sasniedz četrciparu skaitli

CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzdzīvokļu ēka
Daudzdzīvokļu ēka Foto: Shutterstock

Pims pieciem gadiem Rīgā, Lidoņu ielā, kāda sirmgalve devusies mūžībā, tomēr viņas dzīvokļa parāds vēl aizvien turpina pieaugt. Nama iedzīvotāji ir satraukušies par augošo parādu un situācijas absurdumu, ziņo LTV raidījums "4.studija".

Kopš kundzes nāves ir pagājuši pieci gadi, bet parāds krājas, sasniedzot teju piecciparu skaitli.

Summa apmaksai kopā ar parādu šajā dzīvoklī ir 9578 eiro un 84 centi. Mantinieks dzīvoklim vēl joprojām nav atradies, bet kādam rēķins jānomaksā.

Iedzīvotāji uztraukušies, ka rēķins, kas nu jau tuvojas 10 tūkstošiem, būs jāsamaksā ar dzīvokli nesaistītiem ļaudīm – kaimiņiem.

Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas pārstāvis Mārtiņš Vilemsons pastāstīja, ka pēc dzīvokļa īpašnieka nāves namu apsaimniekotājam pie notāra jāierosina mantojuma lieta, aicinot pieteikties mantiniekus.

"Ja mantinieki nepiesakās, dzīvoklis nonāk valsts īpašumā. Valsts parasti lemj, ko ar to darīt – vai nu piedāvā pašvaldībai, vai rīko izsoli. Pašvaldība arī var lemt, pieņemt šo dzīvokli vai atteikties," norādīja Vilemsons.

Viņš gan mierināja, ka iedzīvotājiem par dzīvokļa parādu nevajadzētu satraukties.

"Ja valsts pārdos šo dzīvokli izsolē, tad no šīs pārdošanas naudas tiks segts parāds. Ja dzīvoklis nonāks pašvaldībai, tad parādu vienkārši norakstīs," skaidroja Rīgas domes pārstāvis.

Plašāk "4.studijas" sižetā:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu