Latvijas Universitāte plāno pārdot vairākas fakultāšu ēkas Rīgas centrā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes galvenā ēka Raiņa bulvārī 19.
Latvijas Universitātes galvenā ēka Raiņa bulvārī 19. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir sagatavojusi rīkojuma projektu, lai atļautu Latvijas Universitātei (LU) izlikt izsolēs 11 nekustamos īpašumus Rīgā, iegūtos finanšu līdzekļus novirzot akadēmiskā centra Torņakalnā attīstībai.

LU Nekustamo īpašumu attīstības plāns 2022.- 2027.gadam paredz, ka pārdoti tiks nekustamie īpašumi Zeļļu ielā 8, Lomonosova ielā 1, Aspazijas bulvārī 5, Visvalža ielā 4a, Imantas 6.līnijā 2a, Imantas 7.līnijā 1, Jūrmalas gatvē 60, Mazā Lubānas ielā 6 un Rūpniecības ielā 10.

Piemēram, Aspazijas bulvārī 5 atrodas LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, bet Visvalža ielā - Humanitāro zinātņu fakultāte.

Pēc rakstiskas piekrišanas saņemšanas no Rīgas domes izsolē plānots izlikt nekustamo īpašumu Hermaņa ielā 19. Savukārt, lai izliktu izsolē nekustamo īpašumu Jūrmalas gatvē 76, LU būs jāveic nepieciešamās darbības, lai atdalītu divas būves, kas saskaņā ar nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem atrodas teritorijā, bet tai nepieder.

IZM norādīja, ka šobrīd nevar noteikt summu, kāda tiks ieskaitīta LU budžetā, jo nekustamo īpašumu pārdošanas vērtība tikšot noteikta tikai izsoļu organizēšanas gaitā. Vienlaikus pēc IZM aplēsēm līdz 2027.gadam atsavināšanas rezultātā tiks iegūts līdz 51 miljons eiro.

Lai noskaidrotu, vai atsavināmais valsts nekustamais īpašums nav nepieciešams citai valsts iestādei, valsts kapitālsabiedrībai vai atvasinātas publiskas personas vai to iestādes funkciju nodrošināšanai, rīkojuma projekts izsludināts apspriešanai Vienotajā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portālā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu