Kopš dumpja pazudušais Šoigu parādās Krievijas televīzijā (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmo reizi kopš Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" dumpja pirmdien Krievijas televīzijas ēterā atkal bija redzams aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Krievijas valsts telekanāls pārraidījis kadrus, kuros redzams, kā Šoigu inspicē karaspēku.

Tiesa, viens no Krievijas lielākajiem militārajiem blogeriem savā "Telegram" kontā apgalvo, ka Šoigu brauciens noticis pirms dumpja.

Šoigu iepriekš izsaucis "Vagner" dibinātāja Jevgēņija Prigožina asu nopēlumu.

Krievijas telekanāls pirmdien vēsta, ka Šoigu Ukrainā apmeklējis Krievijas karaspēka komandpunktu un ka viņam bijusi tikšanās ar kādas vienības komandieri.

Kopš Prigožina paziņojuma par dumpi 23.jūnijā sabiedrībā nebija redzams nedz Šoigu, nedz ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs.

Daži Krievijas avoti izteica pieļāvumus, ka aizsardzības ministra amatā varētu nonākt patlabanējais Tulas apgabala gubernators, bijušais Putina drošības dienesta darbinieks Aleksejs Djumins.

"Jebkādas izmaiņas Aizsardzības ministrijas vadībā nozīmētu būtisku Prigožina uzvaru, kas savu bruņoto dumpi attaisnoja ar tiešām apsūdzībām Šoigu un Gerasimovam par desmitu tūkstošu krievu karavīru nāvi," norādījis ASV Kara studiju institūts (ISW).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu