Svētku dienās ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, divi noslīkuši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka aizvadītajās svētku dienās ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, bet no ūdenstilpēm izcelti divi noslīkušie.

Sestdien plkst.18.38 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Braila ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies sabiedriskā četrstāvu ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas trešajā stāvā dega istaba 20 kvadrātmetru (m2) platībā, kurā atrasts bojāgājušais.

Kopumā no sadūmotās ēkas glābēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba 32 cilvēkus.

Savukārt īsi pēc plkst.15 izsaukums saņemts Ventspilī, kur Dokupē peldēties devies cilvēks, bet ilgstoši nav atgriezies. Glābēji ar laivu pārmeklēja ūdenstilpi, bet cilvēku atrast neizdevās, tāpēc tika piesaistīti ūdenslīdēji, kuri ūdenstilpē atrada bojāgājušo un izcēla krastā.

Savukārt svētdien plkst.21.31 ugunsdzēsēji devās uz Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 180 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Jaunpiebalgas pašvaldības ugunsdzēsēju formējums. Jumta demontāžai tika piesaistīta īpašnieka traktortehnika. Notikumā cieta viens ugunsdzēsējs.

Plkst.18.19 tika saņemts izsaukums uz Ogres novada Krapes pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Plkst.16.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Ainažiem, kur jūrā bija apgāzusies laiva ar pieciem cilvēkiem. Divi cilvēki no jūras izpeldējuši pašu spēkiem, turoties pie vienas glābšanas vestes, bet vienu cilvēku ugunsdzēsēji izglāba un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.23.33 VUGD darbu notikuma vietā noslēdza, bet divu cilvēku meklēšanas darbus turpināja Latvijas krasta apsardze.

Plkst.13.52 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Kalnciema pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva saimniecības telpā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā telpa piepildījusies ar tvaiku. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas evakuējās astoņi cilvēki.

Kopumā laika posmā no 22.jūnija līdz 26.jūnijm VUGD saņēma 312 izsaukumus - 133 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā deviņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 77 uz glābšanas darbiem, bet 102 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu