VIDEO Ekskluzīvi! Pirmais tests ar unikālu "Citroen" konceptauto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījums "TV Autoziņas" viesojās korporācijas "Stellantis" testu poligonā Boloko, Itālijā, kur piedalījās īpašā misijā - lai pirmo reizi izmēģinātu "Citroen" konceptautomašīnu "Oli". Tā uzbūvēta vienā eksemplārā.

Elektriskā pikapa koncepts "Citroen Oli" nāca klajā 2022. gada beigās. Parīzē tas tika izrādīts nevis auto izstādē, bet gan tieši uz ielas. Kā pastāstīja "Oli" ārienes dizainers Rafaels, "Oli" izmantoti viegli materiāli un vienkārša uzbūve.

Nav arī supersmalkas elektronikas un datoru. Plakanais un stāvais vējstikls ir tāds, tāpēc, lai samazinātu stiklojuma laukumu, jo stikli ir viena no smagākajām lietām automašīnā.

Stikls ir daudz smagāks par metālu vai oglekļa šķiedru. Ar "Oli" interjeru "Citroen" noteikti vēlējies šokēt publiku. Ja ne citādi, tad ar krāsu. Logi atveras ar roku, panelis ir ļoti skops, te protams ir stūre, nav nekādu kabeļu un papildu svara. Paturēts tikai tas, kas ir svarīgs.

Mašīnas smadzenes ir telefons, tāpēc nevajag datoru. Uzlādes ligzdas integrētas ventilācijas šahtās, bet skandas ir noņemamas "bluetooth" ierīces. Viena no aizraujošākajām daļām ir sēdekļi. Mūsdienu automašīnu sēdekļi sastāv no 45 - 47 detaļām. Šeit ir tikai astoņas detaļas, un atzveltnes izgatavotas ar 3D printeri.

Stūrainās formas dēļ "Oli" gan nav sevišķi ātrs. Izrādās, ka tā arī bijis domāts. Daudzas valstis apsver ierobežot braukšanas ātrumu. Šis automobilis izgatavots ātrumam līdz 110 km/h. "Oli" nekad nekļūs par sērijveida auto, taču tajā izmēģinātie risinājumi un dažas dizaina iezīmes īstenosies nākamās paaudzes "Citroen C3" vai "C3 Aircross".

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu