Producents Millers uzvar pirmās instances tiesā par 440 000 eiro piedziņu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Producents Juris Millers
Producents Juris Millers Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zemgales rajona tiesa Bauskā pagājušajā nedēļā apmierinājusi producenta Jura Millera prasību pret Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) par 439 807 eiro piedziņu kā kompensāciju par koncertzāles "Rīga" atjaunošanā ieguldītajiem līdzekļiem, informēja tiesā.

Millers uzsver, ka 2014.gadā viņš, piesaistot privātos līdzekļus, atjaunoja LZA ēkās lielo zāli, kurai deva nosaukumu koncertzāle "Rīga". Vēlāk starp pusēm radās konflikts, LZA nolēma lauzt līgumu ar Milleru, bet neuzskatīja par pamatotu prasību kompensēt telpu atjaunošanā ieguldītos līdzekļus. Kopš 2016.gada 1.janvāra telpas atkal stāv tukšas.

LZA sociālajos tīklos uzsver, ka spriedums tiks pārsūdzēts apgabaltiesā.

Pats Millers paziņojumā presei pauž viedokli, ka konflikta cēlonis esot bijusi LZA amatpersonu, tostarp bijušā prezidenta Ojāra Spārīša, alkatība.

"2014.gadā, kad es ar komandu dažu mēnešu laikā izdarīju to, ka LZA funkcionāri nespēja 42 gadus - atjaunoju koncertzāli, bija aizskarta viņu pašcieņa, parādot viņu nespēju," klāsta Millers, apgalvojot, ka viņam esot tikuši izteikti piedāvājums darbā pieņemt piecus LZA darbiniekus, "kuri faktiski neko nedarītu, bet tiem ikmēnesi tiktu izmaksāta alga". Atsakoties no šī piedāvājuma, attiecības ar toreizējo LZA vadību strauji esot pasliktinājušās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu