Celties naktī, lai piedzīvotu saullēkta maģiju Ķemeros

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Nav nekāds noslēpums, ka vasara Latvijā ir īsa, tāpēc mēs, latvieši, steidzam baudīt katru silto un saulaino vasaras dienu. Viens no saulaino vasaras dienu īpašajiem piedzīvojumiem ir saullēkta sagaidīšana kādā maģiskā vietā. Tā kā jau kādu laiku ar draugiem vēlējāmies sagaidīt saullēktu, peldot ar supiem Ķemeru purvā, ļāvāmies spontānam piedzīvojumam ar Advaita Adventures. Spontānam tādēļ, ka arī saullēktu Latvijā neieplāno, tāpēc, tiklīdz sola labu un saulainu laiku, tā jāmetas iekšā piedzīvojumos.

Saullēktu sagaidīt vasarā ir īpaši maģiski, taču mīnuss vasaras saullēktiem ir tas, ka saule lec ļoti agri un tās sagaidīšana nozīmē arī ļoti agru celšanos.

Kad saņēmām ziņu, ka pulcēšanās Ķemeros ir jau 3:30 naktī, mēs vēl pāris reizes apdomājām, vai tiešām mums to vajag.

Tas nozīmē vai nu celšanos jau 2:00 naktī, vai pat neiešanu gulēt vispār. Taču līdzšinējā piedzīvojumu pieredze, protams, rāda, ka skaistākie piedzīvojumi ir ārpus komforta zonas. Un arī šī reize nebija izņēmums - tas bija katras negulētās minūtes vērts, un mēs noteikti celtos naktī atkal, lai piedzīvotu tik neticami skaistu saullēktu, kūpošo ezeru un pirmssaulēkta maģisko enerģiju.

Foto: Publicitātes foto

Grupas vadītājs Dinārs mūs sagaidīja purva ezera krastā ar jau sagatavotiem supiem, laivām un pārējo ekipējumu. Šis bija liels bonuss, ka tik agrā rīta stundā nebija nepieciešams pašiem supus ne pumpēt, ne arī nest. Grupas dalībnieku vidū bija gan pieredzējuši supotāji, gan arī tādi, kuri ne reizi nebija kāpuši uz supa un turējuši rokā airi. Dinārs ļoti profesionāli novadīja instruktāžu, atbildēja uz visiem jautājumiem un mazināja satraukumu pat visbailīgākajos dalībniekos.

Pilnīgu drošības sajūtu deva arī apziņa, ka purva ezers ir pavisam sekls: vidēji ap 90 cm, dziļākajās vietās līdz 1,50 m.

Tāpat arī fakts, ka sups ir stabils un apgāzt to ir praktiski neiespējami, ja atrodas tupus vai sēdus pozīcijā.

Foto: Publicitātes foto

Protams, supošanas stilu un ātrumu katrs izvēlas pēc savām spējām. Kā atzīmēja Dinārs, iekrist ūdenī, protams, var, bet tas parasti notiekot, rīkojoties pārgalvīgi un neapdomīgi. Mūsu grupā visi tika cauri sausā. Dalībnieku vidū bija arī pāris, kurš tomēr izvēlējās doties sagaidīt saullēktu ar laivu - kajaku. Arī tas ir iespējams pēc grupas dalībnieka brīvas izvēles, un to var norādīt mājas lapā, rezervējot piedzīvojumu.

Ezerā devāmies īsi pirms saullēkta, kad debesis bija jau sākušas sārtoties, neticami siltais ūdens kūpēja, starp zāles stiebriem mirdzēja iespaidīgi skaistie zirnekļu tīkli un putni skaļi vīteroja. Bez steigas airējām gan pa plašo ezeru, gan arī starp niedrēm, mazām saliņām un ūdensrozēm.

Foto: Publicitātes foto

Kādā brīdī peldējām cauri arī tik biezai rīta miglai, ka pārējos saskatījām, vien pateicoties koši izvēlētajiem apģērbiem.

Miglai krītot, pamazām arī ausa saule. Skats bija tik fantastiski skaists, ka to gribētos apturēt un baudīt mūžīgi.

Zeltainā saule iekrāsoja debesis un visā krāšņumā atspīdēja ūdenī, izgaismojot vēl palikušo miglu un rasas lāses. Katrs šo brīdi izbaudīja pēc savām vēlmēm: kāds meditēja, kāds airēja tieši pretī saulei, kāds bildējās un uzņēma video. Saule aust ātri, tāpēc tad, kad tā jau bija uzaususi, airējām tālāk uz citu ezera nostūri, kur Dinārs bija sarūpējis vieglas brokastis katram no mums.

Foto: Publicitātes foto

Kad saule jau bija pavisam augstu, devāmies krasta virzienā, lai noslēgtu lielisko piedzīvojumu apmēram 2,5 stundu garumā.

Pulkstenis bija vien 6 no rīta, kad bijām jau piedzīvojuši tik daudz, taču tai pašā laikā varējām paspēt uz darba dienas sākumu

vai arī tie, kuriem nekur nebija jāsteidzas, varēja dienu turpināt ar pastaigām turpat pa Ķemeru purva laipām.

Saullēkta sagaidīšana ar supiem vai laivām ir ne tikai lielisks piedzīvojums draugu, ģimenes vai kolēģu lokā, bet arī kā pārsteiguma dāvana tuviem cilvēkiem svētkos vai nozīmīgo brīžu atzīmēšanai. Pat ja arī diena nav saulaina, saullēkta maģiju tāpat iespējams piedzīvot.

Foto: Postimees

Vasaras otrajā pusē Advaita Adventures saullēkta piedzīvojumu organizēs Skaista ezerā Cenas tīrelī, turklāt sezona turpinās arī rudenī, kad saule lec krietni vēlāk, ļaujot piedzīvojumu tīkotājam ilgāk pagulēt un kad novērojami vēl izteiktāki krāšņās miglas rīti. Šāds piedzīvojums emocionāli bagātina un ļauj iepazīt Latvijas dabu, cik tā īpaša ir tieši saullēkta laikā un pirms tā. Emocijas, ko neaizmirst un kuru radīšanai vienīgās pūles ir saņemties, lai agri celtos, jo visu pārējo var atstāt profesionāļu ziņā, kuri saullēkta sagaidīšanu organizē regulāri gan publiskām, gan arī privātām grupām.

Foto: Saullēkta maģija Ķemeros

Raksts tapis sadarbībā ar Advaita Adventures.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu