Nausēda ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā (1)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Nausedas un Zelenska tikšanās pērnā gada jūlijā Kijivā.
Nausedas un Zelenska tikšanās pērnā gada jūlijā Kijivā. Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda trešdien ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā, kur tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un apmeklēs pasākumu par godu 27.gadadienai kopš Ukrainas Konstitūcijas pieņemšanas.

Abi prezidenti pārrunās pēc divām nedēļām Viļņā gaidāmā NATO samita darba kārtību, sarunas par Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā, kā arī Lietuvas un Eiropas Savienības atbalstu kara plosītajai valstij, informēja Lietuvas prezidenta preses dienestā.

Nausēda Kijivā ieradās no Hāgas, kur septiņu valstu līderu sanāksmē runāja par turpmāku atbalstu Ukrainai. No Ukrainas galvaspilsētas viņš tālāk dosies uz Briseli, kur ceturtdien sāksies Eiropadomes sanāksme.

Lietuvas prezidenta biroja trešdien publiskotā videoierakstā no Hāgas Nausēda paziņoja, ka Lietuva Ukrainas vajadzībām iegādāsies divas pretgaisa aizsardzības sistēmas NASAMS.

Nausēda vietnē "Facebook" paziņoja, ka Lietuva un Norvēģijas pretgaisa aizsardzības sistēmas ražotājs "Kongsberg" ir parakstījis līgumu par divu modernizētu NASAMS palaišanas iekārtu iegādi un nodošanu Ukrainai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu