"Mēs tos liksim lietā." Lukašenko Krievijas piešķirtos kodolieročus uzskata par savējiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko turpina uzstāt, ka no Krievijas saņemtos taktiskos kodolieročus kontrolēšot Baltkrievijas armija, kas varēs pieņemt lēmumus par to pielietošanu. Krievijas diktators Vladimirs Putins gan iepriekš paziņoja, ka Krievija saglabās pilnīgu kontroli pār šiem kodolieročiem.

Lukašenko esot uzdevis Baltkrievijas aizsardzības ministram Viktoram Hreņinam, armijas Ģenerālštāba vadītājam Viktoram Guļevičam un Valsts drošības komitejas vadītājam Ivanam Tertelam izstrādāt algoritmu kodolieroču pielietošanai gadījumā, ja Baltkrievija piedzīvo militāru uzbrukumu.

Uz mediju jautājumu paskaidrot, kā Baltkrievija plāno izmantot šos kodollādiņus, ja tos, saskaņā ar Kremļa paziņojumiem, pilnībā kontrolēs Krievija, Lukašenko paziņoja, ka vienkārši uzglabāt kodolieročus Baltkrievijas teritorijā neesot nekādas jēgas.

“Tie ir mūsu ieroči, un mēs tos liksim lietā,” uzsvēra Lukašenko.

“Tas ir vienkārši smieklīgi – atvest ieročus, izvietot. Kādēļ, tikai lai uzglabātu? Krieviem pašiem ir lieliskas [kodolieroču] glabātuves,” viņš piebilda.

“Man, ko, vajag grabažas kaut kādā noliktavā? Tad jau labāk, lai Krievijā glabātos tie kodolieroči. Vajadzētu – kādus liekus 500 kilometrus atvestu un pielietotu. Vai arī lidmašīna no Krievijas atlidotu,” norādīja diktators.

Lukašenko norādīja, ka viņš esot uzstājis uz to, lai Baltkrievijā tiek izvietoti Krievijas kodolieroči. Tas esot nepieciešams tāpēc, lai “neviens nelīstu” Baltkrievijā.

Jūnijā Putins paziņoja, ka kodolieroču izvietošana Baltkrievijā tikšot pabeigta līdz vasaras beigām. Baltkrievija informēja, ka šos kodolieročus paredzēts izvietot netālu no valsts robežas ar Poliju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu