Levits piešķīris dzejniecei Langai Valsts prezidenta plaketi (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits piešķīris dzejniecei Liānai Langai Valsts prezidenta plaketi, liecina Valsts prezidenta kancelejas paziņojums.

Plakete Langai piešķirta par "Latvijas kā nacionālas valsts un latviešu valodas kā publiskās saziņas valodas veicināšanu, par cīņu pret padomju un cariskās Krievijas koloniālisma seku izpausmēm un par pilsonisku drosmi un aktivitāti".

Tikmēr partijas "Latvija pirmajā vietā" priekšsēdētājs Ainārs Šlesers ir nosūtījis vēstuli Ģenerālprokuroram, Satversmes aizsardzības biroja direktoram un Valsts drošības dienesta priekšniekam, kurā lūdz izvērtēt Langas (īstajā uzvārdā - Bokšas) aktivitātes publiskajā telpā, jo uzskata, ka sociālajos tīklos aktīvā Langa varētu būt pārkāpusi Krimināllikuma 78.pantu par nacionālā un etniskā naida izraisīšanu, viņa "mērķtiecīgi kultivējot naidu pret tiem mazākumtautību pilsoņiem, kuru sarunvaloda ir krievu", turklāt esot jānoskaidro, vai "Bokšas aktivitātes nav citu - Latvijai nedraudzīgu valstu, un īpaši jau Krievijas Federācijas, atbalstītas un vadītas".

Valsts prezidenta plakete ir māksliniecisks dārgmetāla izstrādājums ar dārgmetālā atveidotu prezidenta parakstu. Plaketi pēc savas iniciatīvas piešķir Valsts prezidents fiziskai vai juridiskai personai prezidenta vizīšu, apmeklējumu un tikšanos laikā, kā arī prezidentam uzņemot ārvalstu delegācijas vai atsevišķas personas

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu