ASV bijušais viceprezidents Penss ieradies Ukrainā (1)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Maiks Penss tiekas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski 29. jūnijā Kijivā.
Maiks Penss tiekas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski 29. jūnijā Kijivā. Foto: AP/Scanpix

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts bijušais viceprezidents Maiks Penss ceturtdien ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Kijivā un tur ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Penss Kijivas apgabalā apmeklēja no krievu iebrucējiem atbrīvotās Moščunu, Buču un Irpiņu.

"Kā man sacīja prezidents Zelenskis un viņa komanda, Ukrainas karavīri pārliecinoši virzās uz priekšu, un es viņam apliecināju, ka mēs no savas puses darīsim visu iespējamo, lai ukraiņu karavīriem nodrošinātu nepieciešamo atbalstu, līdz viņi būs atvairījuši Krievijas iebrukumu un atjaunojuši savas valsts suverenitāti," sacīja Penss.

Foto: Reuters/ScanPix

"Man ir pilna pārliecība, ka pienāks diena, kad Ukrainas suverenitāte būs atjaunota. Viņu teritoriālā vienotība būs atjaunota.

Es ticu, ka ne tikai Ukrainas tautas interesēs, bet arī ASV nacionālajās interesēs un visas brīvās pasaules interesēs ir, ka Ukrainas karavīri gūst uzvaru," norādīja bijušais viceprezidents.

"Mums ir jānodrošina Ukrainas karavīriem viss nepieciešamais, lai veiktu prettriecienu Krievijas agresijai un to uzvarētu. Jo tādējādi Krievijai, Ķīnai un jebkurai citai valstij pasaulē, kas mēģinās pārlikt starptautiskās robežas ar spēka palīdzību, būs jāsaprot, ka brīvā pasaule to necietīs, ka brīvā pasaule būs kopā par brīvību," uzsvēra Penss.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu