Bērnam ilgstošu klepu izraisa korķītis plaušās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / Hospital Regional de Encarnación

Kādas septiņus gadus vecas meitenītes ilgstošā un neizskaidrojamā klepus cēlonis izrādījies kaut kas patiešām negaidīts.

Paragvajā mītošā meitenīte 20 dienas no vietas bez acīmredzama iemesla klepoja. Kad ārsti izpētīja viņas plaušu rentgena uzņēmumus, atklājās, ka plaušās meitenītei iesprūdis zobu pastas tūbiņas korķītis.

“Septiņus gadus vecā meitene tika izglābta, pateicoties laicīgai ārstu rīcībai pēc tam, kad viņa ieradās slimnīcā ar sūdzībām par klepu, kas ilga 20 dienas,” publikācijā sociālajā tīklā “Facebook” rakstīja slimnīcas pārstāvji.

Ierakstā arī minēts, ka sākumā ārstiem nepavisam nebija skaidrs, kas ir šis svešķermenis meitenes plaušās. Tikai tad, kad tas tika izņemts, noskaidrojās, ka tas ir zobu pastas tūbiņas korķītis, kuru meitene, šķiet, nejauši bija ieelpojusi.

Zobu pastas tūbiņu korķīši un citi sīki objekti bērniem ir ļoti bīstami, jo bērns ar tiem var aizrīties. Kopš 1990. gadiem svešķermeņu norīšanas gadījumu skaits bērnu vidū ir teju dubultojies. Lielākoties norītas tiek sīkas rotaļlietas un monētas, noskaidrots pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Pediatrics”.

Visbīstamāk norīt ir baterijas, jo tās satur kaitīgas ķimikālijas, kā arī asus objektus, piemēram, skrūves un naglas, jo tās var savainot bērna iekšas. Reizēm norītais objekts īpašu kaitējumu nenodara, vienkārši iesprūstot kaut kur organismā, kā tas notika šajā rakstā minētās meitenītes gadījumā. Par laimi, viņa pēc svešķermeņa aizvākšanas izveseļojās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu