Uz Tallinas ielas, burtiski pāris soļu attālumā no tās krustojuma ar Čaka ielu, atrodas kāds ļoti kolorīts iestādījums – “Zelta ķilava”. Ik pa laikam biju to garāmejot pamanījis, bet faktu, ka vasarās kafejnīcai pieejama arī āra terase, uztvēru burtiski kā aicinājumu iepazīties tuvāk.

Google atsauksmēs "Ķilavai" iespaidīgas 4,6 zvaigznes no piecām. Visi sajūsmā par draudzīgajām cenām, laipno apkalpošanu, ķilavmaizēm un Brenguļu alu. Teikšu tā – aptuveni puse no šīm lietām tiešām atbilda realitātei.

“Zelta ķilavas” darba laiks katru dienu ir no desmitiem rītā līdz vienpadsmitiem vakarā, bet piektdienās un sestdienās – līdz pat pusnaktij. Tā kā ēdienu stends tāds papliks un kaut ko siltu iespējams saņemt vien ar mikroviļņu krāsns palīdzību, pieņemu, ka ēdināšana nav šīs vietas galvenais jājamzirdziņš. Tādā ziņā viss pareizi – nauda nav domāta ēšanai.

Bet paēst var – pieejama sezonai nu jau ļoti aktuālā aukstā zupa, pelēkie zirnīši ar speķi, siļķe kažokā, ķilavmaizītes, lašmaizītes, kā arī siera karstmaize. Nekam no šī visa vismaz mana apmeklējuma laikā cenas nebija norādītas, vienīgais cipars, par kuru varēju būt drošs, – puslitrs lejamā Brenguļu alus maksāja 3 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X