Levits: Latvijai ir plašāk jāizmanto ES Kosmosa programmas aģentūras sniegtās grantu iespējas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits vēstīja, ka Latvijai daudz aktīvāk jāizmanto Eiropas Savienības (ES) Kosmosa programmas aģentūras sniegtās iespējas projektu un grantu iespējas.

Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa vēstīja, ka valsts pirmā persona šodien Rīgas pilī tikās ar ES Kosmosa programmas aģentūras izpilddirektoru Rodrigo da Kostu, apspriežoties par Latvijas zinātnieku un uzņēmēju lielāku iesaisti aģentūras projektos, kā arī par ES nākotnes iecerēm kosmosa datu izmantošanā Eiropas drošības, komunikācijas, veselības un citās dzīves jomās.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijai noteikti ir jāizmanto ES Kosmosa programmas aģentūras sniegtās grantu un projektu iespējas plašāk. Kosta informēja Levitu, ka vizītes laikā Latvijā ir pozitīvi pārsteigts par zinātnes un industriju potenciālu kosmosa datu izmantošanā.

Tāpat viņš novērtēja iepriekšējo veiksmīgo sadarbību ar Rīgas Tehnisko universitāti divu hakatonu organizēšanā un Latvijas dalībnieku iesaisti vismaz divos lielākos aģentūras projektos, kas saistīti ar mežsaimniecību, pilsētplānošanu un būvniecību.

Tika apspriests arī "Riga Metacity" projekts, kā mērķis ir vienot industrijas līderus, universitātes un valsts institūcijas pilsētas meta versijas izveidē, kas dotu iespēju digitālā vidē testēt nākotnes ieceres pilsētā.

Levits un Kosta pārrunāja ES nākotnes mērķus kosmosa un digitālo datu izmantošanā. Kosta arī uzsvēra, ka viens no aģentūras mērķiem ir panākt "Eiropas prātu" atgriešanos no citām pasaules valstīm darbā ES Kosmosa programmas aģentūrā vai investējot tās projektos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu