Nekārtības Francijā sāk iet mazumā (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Arī svētdienas vakarā Francijā bija vērojamas sporādiskas vardarbīgas sadursmes, taču nemieri, kas valsti pārņēmuši pēc tam, kad policists nošāva 17 gadus vecu pusaudzi, šķiet, iet mazumā.

Līdz pusnaktij aizturēti tikai 49 cilvēki, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējās dienās, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Tomēr vairākās pilsētās, kur iepriekšējās naktīs bija vērojama vislielākā vardarbība, nekārtības atkal uzliesmojušas, tostarp Lionā, kur policija pielietojusi asaru gāzi pret labējo radikāļu aktīvistiem, kas bija izgājuši ielās, lai acīmredzot stātos pretī nekārtību cēlājiem.

Tomēr varasiestādes nakti uz pirmdienu apraksta kā relatīvi mierīgu.

Kā ziņots, piecas iepriekšējās naktis Francija piedzīvoja vardarbīgas masu nekārtības, kuras izraisīja kāda 17 gadus veca arābu izcelsmes pusaudža nāve policista raidītas lodes rezultātā. Pusaudzis atteicās apturēt savu automobili pēc policijas pieprasījuma un mēģināja bēgt.

Saskaņā ar iekšlietu ministra Žeralda Darmanēna rīkojumu pilsētās, kas pieredzējušas nekārtības, trešo nakti pēc kārtas saglabāta pastiprināta policijas klātbūtne un kārtību uzraudzījuši 45 000 policistu.

Darmanēns uzdevis policistiem rīkoties apņēmīgi un nekārtību cēlājus aizturēt pēc iespējas ātrāk.

Tikmēr bojāgājušā pusaudža vecmāmiņa medijiem sniegtajās intervijās svētdien aicinājusi izbeigt nekārtības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu