Ceturtdiena būs mākoņaina; daudzviet gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdiena iesāksies ar lietu Kurzemē un Zemgales rietumos. Lai gan dienas laikā Latgalē un Vidzemes austrumos gaiss iesils līdz pat +29 grādiem, laiks pārsvarā būs apmācies un gaidāmas lietus gāzes, prognozē sinoptiķi.

Valsts rietumu daļā debesis ir apmākušās, savukārt austrumu novados laiks ir saulains. Pūš lēns vējš, galvenokārt dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra plkst.5 bija no +8,1 grāda Madonā un +8,8 grādiem Zosēnos līdz +16,2 grādiem Daugavgrīvā un +16,4 grādiem Rucavā. Deviņos rītā Vidzemē un Latgalē gaiss sasils līdz +18..+22 grādiem, savukārt zem lietus mākoņiem temperatūra būs +14..+16 grādi.

Rīgā mākoņi pārklājuši debesis, nokrišņu pagaidām nav, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +16 grādi.

Pārējā valstī diena būs pārsvarā mākoņaina, bet, sākot no rietumiem, mākoņu kļūs mazāk. Daudzviet gaidāms lietus, tas pārsvarā būs neliels un īslaicīgs. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

Pūtīs lēns vējš, Kurzemē gaidāms arī mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, bet negaisa laikā iespējamas stipras vēja brāzmas.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, vakarā nokrišņi netiek prognozēti. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, vakarā - lēns līdz mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21 grādam, vakarā tā saglabāsies virs +15 grādiem.

Skandināvijas dienvidos atrodas ciklons, ar to saistīta atmosfēras fronte no rietumiem šķērso Latviju. Gaisa spiediens 1012-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,1 grāda Ventspilī līdz +25,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.jūlijā bija +38..+39 grādi Spānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu