Levits: Vai nu esošie koalīcijas partneri salabst un turpinās strādāt, vai arī tiks veidota jauna valdība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits intervijā TV3 pauda, ka premjera Krišjāņa Kariņa (JV) sāktās partiju sarunas nedrīkst pārāk ieilgt, jo tas var rezultēties esošās valdības krišanā.

Levits uzsvēra, ka process nedrīkst ieilgt, jo politiķiem ir jābūt skaidrībai, vai viņi turpina darbu valdošajā koalīcijā, pretējā gadījumā tie "sēž uz koferiem" un jautājumu risināšana uz priekšu nevirzās.

Pēc prezidenta vārdiem, šajos apstākļos ir jāizvēlas viens no diviem risinājumiem - vai nu esošie koalīcijas partneri salabst un turpina strādāt, vai arī tiek veidota jauna valdība.

Pēc Valsts prezidenta vēlēšanām premjera pārstāvētā "Jaunā vienotība" (JV) ir sākusi sarunas gan ar koalīcijas, gan opozīcijas partijām par risināmiem politiskiem jautājumiem. JV līdz šim vairāk uzsvērusi, ka sarunu mērķis esot panākt virzību jautājumos, kuru risināšana valdībā stagnējot, savukārt koalīcijas partneri no "Apvienotā saraksta" un Nacionālās apvienības vērtē, ka sarunu mērķis esot panākt izmaiņas valdošajā koalīcijā, ko abas partijas neatbalsta, tāpēc uz sarunām piecu partiju formātā nenāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu