Maiks Penss: Ja Ukraina cietīs sakāvi, tad tālāk būs jācīnās amerikāņu karavīriem (11)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JOHN MINCHILLO / TT NYHETSBYRÅN

Ja Ukraina karā cietīs sakāvi, Krievija uzsāks jaunu agresiju, un tad tālāk būs jau jācīnās amerikāņu karavīriem, paziņojis ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts, bijušais viceprezidents Maiks Penss.

Penss to pavēstīja, raidījumā "The Hugh Hewitt Show" daloties iespaidos par savu neseno ceļojumu uz Ukrainu, kur viņš apmeklēja Buču un runāja ar okupāciju pārdzīvojušajiem cilvēkiem.

"Man jums jāsaka - tas, kas šobrīd notiek Ukrainā, nav tikai karš, tas ir ļaunums. Un, atklāti sakot, es aizbraucu ar lielāku apņēmību nekā jebkad agrāk, ka mūsu nacionālajās interesēs ir atbalstīt Ukrainas armiju, lai atvairītu šo Krievijas iebrukumu," norādīja Penss. 

Penss sacīja, ka viņš ir "vecās Reigana doktrīnas" piekritējs: ja jūs esat gatavi cīnīties ar ASV ienaidniekiem savā teritorijā, mēs jums dosim līdzekļus cīņai ar viņiem, lai mums pašiem nebūtu ar viņiem jācīnās.

"Es nešaubos, ka, ja Vladimirs Putins sagrābtu Ukrainu, nepaietu pārāk ilgs laiks, kad Krievijas karaspēks šķērsotu robežu, kur mums nāktos sūtīt savus karavīrus, lai cīnītos pret viņiem," teica Penss.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu