Trudo: Mēs parādīsim visiem totalitāriem valdniekiem, ka NATO ir vienota (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Šonedēļ Viļņa notiekošais NATO samits būs ārkārtīgi nozīmīgs - sabiedrotie parādīs visiem totalitāriem valdniekiem un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka alianse ir vienota un solidāra ar Ukrainu, pirmdien, 10. jūlijā Latvijā, Ādažu militārajā bāzē, žurnālistiem sacīja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

Kanāda uzskata, ka Ukrainai ir jāpievienojas NATO, līdz ko tam būs atbilstoši apstākļi. Viņš nenoliedza, ka ne visas NATO valstis uzskata līdzīgi, bet NATO turpinās atbalstīt Ukrainas suverenitāti.

"Mēs parādīsim visiem totalitāriem valdniekiem un Putinam, ka NATO ir vienota, un parādīsim pasaulei, ka esam solidāri ar Ukrainu," norādīja Kanādas premjers.

"Kopumā visi sabiedrotie ir solidāri un vēlas to labāko Ukrainas nākotnei. Domāju, ka rīt būs ļoti labas ziņas Ukrainai," norādīja Trudo.

Viņš gan vērsa uzmanību, ka vēl paredzēta vienošanās, kā tieši tiks formulēta Ukrainas iespējamā nākotne NATO.

Trudo Latvijas kolēģis Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem uzsvēra, ka ir ļoti, ļoti svarīgi, ka visa NATO turpinātu atbalstīt Ukrainu visos veidos, lai karā varētu uzvarēt. "Tagad vēl notiek konsultācijas, kā tekstā izteikt šo atbalstu," piebilda Kariņš.

Jau ziņots, ka Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāji pirmdien Rīgā pieņēma kopīgu paziņojumu, paužot atbalstu Ukrainai ceļā uz NATO.

Parlamentu priekšsēdētāji bija vienisprātis, ka NATO samitam Viļņā jātuvina Ukraina dalībai aliansē.

Paziņojumā parlamentu priekšsēdētāji aicina sabiedrotos apņemties nodrošināt to, ka Ukraina kļūst par NATO dalībvalsti un alianse veic darbības, kas nepieciešamas, lai sagatavotu Ukrainas ceļu uz NATO.

NATO Viļņas samitā atteiksies no tā dēvētā Dalības rīcības plāns (MAP), kas var ievērojami novilcināt Ukrainas uzņemšanas procesu aliansē, pirmdien aģentūrai AFP apliecinājusi kāda anonīma Rietumu amatpersona.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu