Policijas un advokātu komentāri par Justīnes slepkavības izmeklēšanas gaitu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Valsts policija izmeklēšanu par Justīnes Reinikovas nogalināšanu turpina. Savukārt abi aizdomās turamie - meitenes tēvs un pamāte - un viņu advokāti pagaidām neplāno lūgt mainīt piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu, ziņo Latgales reģionālā televīzija.

Izmeklēšanas laikā Justīnes pamātei un tēvam drošības līdzeklis apcietinājums ticis piemērots uz vismaz diviem mēnešiem. Savukārt pēc tam norisināsies vēl viena tiesas sēde, kur lems, vai apcietinājumu nepieciešams pagarināt.

Atbildot uz jautājumu, vai tiks pieprasīta drošības līdzekļa maiņa, aizdomās turamo advokāts Valērijs Petrovskis sacīja: "Tādas tiesības man ir, jā. Bet, es saprotu, ka, izvērtējot situāciju, kura ir apkārt šai lietai, tiesa noraidīs manu lūgumu, līdz ar to es šādu lūgumu negatavoju tiesai, laika jautājums.

Savukārt prokuratūras pārstāvji norādīja, ka lieta nav saņemta kriminālvajāšanas sākšanai un tā nevar šobrīd sniegt sīkāku informāciju. 

Foto: Mazās Justīnes meklēšana Rogovkā

Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte komentēja: 

"Kad lietu nodos prokuratūrai, pagaidām nav zināms, jo kriminālprocess ir sarežģīts un katra ekspertīze – laikietilpīga. Tas nav policijas kompetencē, jo mēs gaidām no pavisam citas iestādes šos rezultātus. Līdz ar to – neņemos prognozēt."

TVNET jau vēstīja, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometru plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus.

Meitenes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

Foto: Vakars pirms mazās Justīnes meklēšanas Rogovkā

21. jūnijā Rēzeknes tiesa aizdomās par Justīnes slepkavību nolēmusi paturēt apcietinājumā 20. jūnijā aizturētās personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un viņas pamāti. Apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu.

Video: Justīnes meklēšana

Policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem, ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu