Parakstīts Latvijas un Dienvidkorejas memorands par sadarbību jaunuzņēmumu un inovāciju jomās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekonomikas ministrija

Latviju un Dienvidkoreju vieno fokuss uz inovācijām un ilgtspējīgu attīstību, kā arī digitalizācijas risinājumiem vairākos sektoros, 13. jūlijā pēc saprašanās memoranda parakstīšanas Kjongi provincē, Dienvidkorejā, sacīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Ekonomikas ministrijas un Kjongi provinces sadarbības memorands paredz abpusēju atbalstu jaunuzņēmumu tīkla paplašināšanai, attīstībai un ienākšanai Latvijas un Dienvidkorejas tirgos, kā arī sadarbību ilgtspējīgas inovācijas, jauno tehnoloģiju, viedās mobilitātes un digitalizācijas jomās.

Tikšanās laikā ar Kjongi provinces gubernatoru ministre arī pārrunāja sadarbības iespējas augsto tehnoloģiju projektos un pētījumu programmās, tai skaitā biomedicīnas un biotehnoloģiju un Latvijas Viedās specializācijas stratēģijas jomās, kā arī kosmosa nozarē, kur Latvijai ir labi attīstīta infrastruktūra, modernā zinātne un tehnoloģijas.

Indriksone kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju no šā gada 12.jūlija atrodas darba vizītē Dienvidkorejā, lai veicinātu divpusējo ekonomisko sadarbību un paplašinātu eksporta iespējas mūsu uzņēmējiem Āzijas reģionā.

Vizītes laikā parakstīts arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Korejas investīciju organizācijas "Eugene Capital and Securities" saprašanās memorands par sadarbību investīciju piesaistes jomā, kā arī Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas un Korejas Biotehnoloģiju nozares organizācijas saprašanās memorands par sadarbību biofarmācijas nozarē un veselības aprūpes sistēmā.

Vizītes laikā ministre atklāja arī starptautisko biomedicīnas un biotehnoloģiju izstādi "Bioplus Interphex Korea", kur Latvijai pirmo reizi ir piešķirts goda valsts statuss. Vēl plānotas tikšanās ar Dienvidkorejas Tirdzniecības, rūpniecības un enerģētikas ministru, Zinātnes un IKT ministru un Inčonas mēru, kā arī plānoti vairāku zinātnes un biotehnoloģiju centru apmeklējumi.

Indriksoni vizītē pavada Latvijas vēstnieks Dienvidkorejā Āris Vīgants. Vizīte noslēgsies šā gada 14.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu