ASV nosūtīs uz Persijas līci "F-16" iznīcinātājus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
F-16
F-16 Foto: South Korean Defence Ministry/AFP

Kāda augsta ranga ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona paziņojusi, ka ASV papildinās savas gaisa patruļas apjomu Hormuza jūras šaurumā. Tas tiekot darīts, lai pasargātu kuģus no Irānas uzbrukumiem.

Pentagona amatpersona pavēstīja, ka nedēļas nogalē ASV nosūtīs uz Perijas līča reģionu iznīcinātājus "F-16", lai pastiprinātu triecienlidmašīnas "A-10", kas tur patrulē jau vairāk nekā nedēļu, kopš Irāna mēģināja sagrābt divus naftas tankkuģus.

Amatpersona, kas vēlējās saglabāt savu anonimitāti, norādīja, ka "F-16" nodrošinās gaisa aizsegu kuģiem, kas dodas caur Hormuza šaurumu, kā arī demonstrēs ASV militāro klātbūtni reģionā, lai atturētu Irānu no līdzīgām darbībām.

ASV karaflote norādījusi, ka abos gadījumos Irānas karakuģi atkāpušies, kad notikuma vietai tuvojies ASV eskadras mīnukuģis "McFaul".

Amatpersona arī pavētīja, ka ASV apsverot militārās iespējas, kādas pastāv, lai mazinātu arvien agresīvāko Krievijas kara lidmašīnu uzvedību Sīrijas gaisa telpā, kas apgrūtina cīņu pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

Amatpersona atteicās sīkāk izklāstīt pastāvošos militāros risinājumus, taču uzsvēra, ka ASV turpinās lidojumus virs Sīrijas rietumdaļas, lai īstenotu "Islāma valsts" apkarošanas misijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu