VIDEO "Tiktokeris" ar koplietošanas auto pāri Vanšu tiltam lido ar 128 km/h (3)

OX DRIVE un VP komentārs
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos diskusiju raisījusi kāda "tiktokera" traukšanās cauri Rīgai koplietošanas automašīnā ar vairāk nekā 120 km/h lielu ātrumu. Portāls TVNET sazinājās ar "Tesla" koplietošanas platformu OX DRIVE un Valsts policiju, lai skaidrotu notikušā apstākļus vairāk.

Video sociālajā vietnē "TikTok" ievietojis konts ar nosaukumu "Labākais fitnesa kanāls".

Šo video piefiksējis kāds "Twitter" lietotājs ar nosaukumu "saliktangriba". Persona tviterī vaicāja: "Noskatoties šo video, ko "TikTok" šodien ievietojis Lauris Mičulis ("Labākais fitnesa kanāls" un "Agence.lv" kanālu satura autors), man ir tikai divi jautājumi: 1. kāpēc joprojām uz Vanšu tilta nav ātruma radaru? 2. OX DRIVE jūs tak šim lietotājam nobloķējāt kontu?"

Portāls TVNET sazinājās ar OX DRIVE, lai noskaidrotu, vai šajā video patiešām ir  uzņēmuma koplietošanas auto, kā arī to, vai autovadītājs saņems sodu.

OX DRIVE atbildēja apstiprinoši - video redzamais "Porsche" auto ir uzņēmuma koplietošanas spēkrats.

"Jā, tieši šobrīd zvanām klientam, lai izrunātu radušos situāciju. Pārbaudījām sistēmā, ka klients veica uzrāvienu līdz šiem 124 km/h un pēc tam ātrumu nometa, kas nozīmē, ka ar šo ātrumu nepārvietojās ilgāk par burtiski pāris sekundēm. Skaidrs, ka tas nav pieņemami. Esošais klients saņems sodu par ātruma pārsniegšanu. Par konta bloķēšanu tiks pieņemts lēmums pēc pārrunām ar klientu," pauda OX DRIVE.

Video redzams, ka autovadītājs pāri Vanšu tiltam traucas ar ātrumu 128 km/h. Šajā vietā atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Tātad autovadītājs atļauto braukšanas ātrumu ir pārsniedzis par 54-58 km/h.

Par šādu pārkāpumu tiek piespriests naudas sods no 480 līdz 640 eiro, kā arī atņemta autovadītāja apliecība uz sešiem mēnešiem.

Valsts policija portālam TVNET norādīja, ka likumsargu redzeslokā nav nonācis šāds video.

Jāuzsver, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 43.4 pantu atļautā braukšanas ātruma ievērošanu kontrolē un fiksē Valsts policija ar šim nolūkam paredzētiem tehniskiem līdzekļiem (piemēram, radariem policijas transportlīdzekļos, fotoradariem, pārvietojamiem fotoradariem), kuriem tiek vieta regulāra pārbaude un verificēšana.

Tāpat iepriekš minētais "Twitter" lietotājs novērojis, ka šajā "TikTok" kontā ievietots vēl cits video, kurā redzams, kā persona uz motocikla traucas ar teju 300 km/h lielu ātrumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu