Starptautiskajā matemātikas olimpiādē Latvijas skolēni ieguvuši godalgas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Visi Latvijas skolēni, kuri šogad piedalījās Starptautiskajā matemātikas olimpiādē ("IMO 2023"), guvuši augstus sasniegumus, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

Bronzas apbalvojumu saņēmuši Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēns Margus Smotrovs, Druvas vidusskolas skolēns Ansis Gustavs Andersons un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Alfrēds Saročinskis. Savukārt ar atzinību novērtēti RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni Adriāns Piliksers un Petrs Gabunia, kā arī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolniece Ramona Poreitere.

Gūtie rezultāti Latviju ierindojuši 55.vietā, apsteidzot tādas valstis kā Dānija, Zviedrija un Somija, atzīmēja Šīraka. Kopumā olimpiādē, kas šogad no 2. līdz 13.jūlijam norisinājās Čibā, Japānā, piedalījās 618 skolēni no 112 valstīm.

"Izskatās, ka vairs necīnāmies tikai par to, lai katrs dalībnieks vismaz kaut ko atrisinātu, bet jau tēmējam uz tālākiem cēlmetāliem," skolēnu sniegumu vērtēja Latvijas izlases vadītāja vietnieks Filips Jeļisejevs.

Lai izlase sagatavotos olimpiādei, nodarbībām kā vieslektori tika pieaicināti studenti no Kembridžas universitātes, kā arī vairāki šīs olimpiādes iepriekšējo gadu medaļnieki - Dora Čena, Antons Gavriljuks, Ihors Pilajevs un Sviatoslavs Deniskovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu