Pielaides valsts noslēpumam izsniegtas visiem pārbaudītajiem deputātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu ir izsniegtas visiem Saeimas deputātiem, kam tās bija pieprasītas; vienam deputātam atļaujas izsniegšanas pārbaudes termiņš ir pagarināts, informēja Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Saeima pieprasījumus atļauju saņemšanai iesniedza nevis visus uzreiz, bet pakāpeniski, arī to izsniegšana rit atbilstoši likumā noteiktajos termiņos.

Likumā par valsts noslēpumu norādīts, ka pārbaude veicama trīs mēnešu laikā. Ja objektīvu iemeslu dēļ termiņu nav iespējams ievērot, to var pagarināt vēl līdz trim mēnešiem.

Jau ziņots, ka atļauja vajadzīga tikai tiem deputātiem, kas darbojas Saeimas komisijās, kur var būt jāskata ar valsts noslēpumu saistīti jautājumi.

Vienlaikus līdzšinējā Saeimas prakse liecina, ka pielaides neesamība var neliegt deputātiem darboties atsevišķās komisijās, jo komisiju darbakārtību tikai daļēji veido ar valsts noslēpumu saistīti jautājumi. Šādi deputāti bez pielaides darbojās arī iepriekšējo parlamenta sasaukumu laikā. Piemēram, pielaide nebija 13.Saeimas deputātam Jānim Ādamsonam, kuru vēlāk aizturēja par spiegošanu Krievijas labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu